Bitcoin handel floreert in Argentinië ondanks verbod creditcard-aankopen

De bitcoin (BTC) handel floreert in de landen Argentinië en Venezuela, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Coindance. De afgelopen week was er in beide landen sprake van een weekrecord van lokale valuta die is omgeruild naar bitcoin. Dit terwijl in het eerstgenoemde land het aankopen van BTC via een creditcard onlangs verboden is.

Volumerecords in Argentinië en Venezuela

Kortom, de handel via peer-to-peer platform Localbitcoins blijft groeien, ondanks de impopulaire maatregel om je te identificeren bij de aan – en verkoop van BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin handel floreert in Argentinië ondanks verbod creditcard-aankopen

Localbitcoins weekvolume in Venezuela. Bron: Coin Dance

Bitcoin handel floreert in Argentinië ondanks verbod creditcard-aankopen

Localbitcoins weekvolume in Argentinië. Bron: Coin Dance

In totaal is er voor 142,9 miljard aan bolivars (VES) omgeruild voor bitcoin afgelopen week. Terwijl in Argentinië er 19.4 miljoen pesos (ARS) omgeruild zijn. Voor beide landen een weekrecord aan volume.

Afgemeten naar bitcoin was er echter niet echt groei te bespeuren, een indicatie dat de lokale valuta verzwakken. Zo was in Venezuela het volume 627 BTC ($5.5 miljoen), terwijl in Argentinië het ging om slechts 30 BTC ($263,000).

In beide landen blijft inflatie van de nationale valuta een diepgeworteld probleem. In Argentinië heeft de centrale bank besloten dat burgers geen bitcoin meer kunnen kopen met een creditcard.

Petro vs BTC

In Venezuela is de nationale cryptomunt Petro, die de bevolking is opgedrongen door de regering, niet populair.

Mauricio Di Bartolomeo, mede-oprichter van bitcoin startup Ledn, vat de situatie als volgt samen. In zijn ogen staan de principes van de Petro lijnrecht tegenover de principes van bitcoin.

Ook The Financial Times bericht over de situatie, waarbij het land gedwongen is om goedkope oliemixen te verkopen met een aanzienlijke korting. Volgens experts is dit een gevolg van de handelssancties door de VS.

Naar verluidt zijn de inkomsten uit olie nu gedaald naar $250 miljoen per maand, tegenover maximaal $5 miljard voorafgaand aan de financiële crisis.

Bron: Cointelegraph

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...