Bitcoin mining bedrijf uit Canada koopt 2500 nieuwe A10’s

Bit Farms, een bedrijf dat zich bezig houdt met het minen van cryptocurrencies, heeft 2500 nieuwe mining machines gekocht. Het gaat om A10 miners van de Avalon serie waarmee de capaciteit wordt opgeschroefd.

Bitcoin mining Canada

Canada is zeer interessant gebleken voor buitenlandse cryptominers. De energiekosten zijn er laag en er is veel ruimte beschikbaar om deze farms op te bouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Terwijl de hash rates van bitcoin de afgelopen weken records aaneenregen, komen er dus telkens nieuwe miners bij. Dat zorgt er weer voor dat het steeds moeilijker wordt om blocks te genereren.

De A10 miners die door Bit Farms zijn aangeschaft, zijn in maart dit jaar op de markt gekomen. Ze zouden minder energie gebruiken terwijl ze een ‘groot rekenvermogen’ kunnen bieden. Met deze nieuwe apparaten groeit de mining kracht van Bit Farms tot ongeveer 51 megawatt.

In een persbericht verteld de CEO van Bit Farms meer over dit nieuws:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Wes Fulford”]De afgelopen week heeft ons team 205PH/s aan T3 mining hardware toegevoegd aan ons assortiment. De nieuwe apparatuur van Avalon hebben een gecombineerde rekenkracht van 92 PH/s en daarmee komt onze totale capaciteit neer op 667 peta hash. Dat is meer dan het dubbele van wat wij in Q2 van 2019 rapporteerden.[/penci_blockquote]

Bit Farms maakt ook gebruik van electriciteit die wordt opgewekt in waterkrachtcentrales. Ze hebben hun apparatuur in Quebec op vijf locaties draaien, maar er wordt ook gewerkt aan enkele nieuwe locaties.

Nieuwe miners

De verwachting is dat het aantal nieuwe mining rigs wereldwijd de komende maanden nog flink zal doorgroeien. Er zijn bij de fabrikanten dermate veel orders binnengekomen dat er een vertraging is gekomen in de levertijd. Een groot deel van alle pre-orders zal rond de jaarwisseling pas bezorgd kunnen worden.

De afgelopen maanden zijn er zo’n 600.000 nieuwe mining apparaten aangesloten. Sinds juni is de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoin met maar liefst 60% gestegen.

Vorige week sprak Bitcoinmagazine NL met de vice-president van poolin.com. Hij legde ons uit hoe het komt dat de miners in 2017 en 2018 voornamelijk uit China kwamen.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Alejandro de la Torre”]“Wat in de loop van de jaren gebeurde, was dat China heel gelukkig was met het minen. De overheid bouwde twintig waterkrachtcentrales om hier vervolgens steden omheen te gaan bouwen. In sommige gevallen gebeurde dit niet en dus kwam er een overschot aan elektriciteit in deze regio’s. Slimme ondernemers sprongen hier op in en zagen kansen. Ze bouwden mining farms om deze ongebruikte centrales heen.”[/penci_blockquote]

De trend is echter dat er op mondiaal niveau meer interesse komt in het minen van bitcoin. Bit Farms in Canada is hier een mooi voorbeeld van, maar ook in Siberië zijn er verschillende farms aanwezig. Op de plekken waar er een energieoverschot is, schieten de bedrijfjes als paddenstoelen uit de grond.

Bron: livebitcoinnews

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining