$120 miljoen aan nieuwe Tether (USDT) geprint voor de Bitcoin markt

Tether (USDT) speelt een belangrijke rol in de handel in bitcoin op beurzen. Naast traditionele (ver)kooppunten waar je direct met dollars of euro’s bitcoin kunt kopen, zijn er ook een boel cryptobeurzen die Tether gebruiken als vervanger van de dollar.

De stablecoin heeft steevast de handelsparen met het hoogste handelsvolume. Dat volume komt met name uit de bitcoin handel. Tether heeft vandaag opnieuw het aantal USDT in omloop verhoogd, er is $120 miljoen bijgekomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer dollars

Volgens data van Skew.com is het aantal Tether in omloop recentelijk boven de $7 miljard gekomen. Tether bracht recentelijk meerdere malen $120 miljoen extra op de markt. In de regel betekent dat meer liquiditeit op de beurzen die USDT (willen) gebruiken.

In onderstaande grafiek is de groei van USDT duidelijk te zien. Skew zet de waarde van bitcoin tegenover het bijdrukken van de grootste stablecoin. Zoals te zien is ligt de bitcoin prijs een stuk lager dan de afgelopen jaren, terwijl er meer Tether is dan ooit.

$120 miljoen aan nieuwe Tether (USDT) geprint voor de Bitcoin markt

Stablecoins populair

De handel in bitcoin tegenover Tether steeg in maart met 187%. De populariteit stijgt en stablecoins vervullen de rol van ‘echte’ dollars op plekken waar dat niet zomaar geregeld is. Een USDT-paar is zo gelanceerd, om dat te regelen met traditionele dollars moet je een stuk meer werk verzetten.

Toezicht op stablecoins

Een stablecoin heeft een simpel doel: de waarde van een andere munt volgen. 1 USDT moet 1 dollar zijn. In de praktijk is het echter niet zo dat alle Tethers in omloop 100% gedekt wordt.

De G20 wil mede daarom duidelijkere regels voor stablecoins. Er moet meer inzicht komen in de manier van handelen van de partijen achter de stablecoins.

Er zijn nog geen nieuwe, regels, maar zodra deze hun intreden doen en bedrijven voldoen niet aan diezelfde regels, dan kunnen ze in de problemen komen.

De bitcoin handel op beurzen vind grotendeels plaats met behulp van Tether, het is op dit moment een belangrijke schakel. Maar bitcoin kan prima zonder, de vraag is echter of dat nodig is.

Praat gezellig mee op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...