Fidelity: Institutionele investering in cryptocurrency als bitcoin gaan groeien

Institutionele investeringen in cryptocurrency zullen de komende vijf jaar waarschijnlijk toenemen. Dit verwacht Fidelity Investments na een onderzoek. Het bedrijf ondervroeg 441 institutionele beleggers, waaronder pensioen en hedge fund om de beleggingsvooruitzichten voor Bitcoin en andere cryptocurrencies te bepalen.

Fidelity Investments is ’s werelds vijfde grootste vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van $ 2,5 biljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Institutionele beleggers zijn aan het zoeken

Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft 22 procent van de respondenten al cryptocurrency aangeschaft. Dit is maar liefst een toename van (zo goed als) nul investeringen in vergelijking met 2016. Dit valt dus een beetje tegen.

Meer belovend is dat vier van de tien respondenten open staan voor toekomstige investeringen in cryptocurrency binnen de komende vijf jaar. Als de mening ongewijzigd blijft, betekent dit dat institutionele beleggingen in de industrie in de komende vijf jaar met 18 procent kan stijgen. Bovendien heeft bijna de helft van de institutionele beleggers (47 procent) digitale activa in hun belegging portfolio.

Van de verschillende manieren om te investeren, gaf het onderzoek aan dat 72% van de instellingen de voorkeur geven aan aankoop van beleggingsproducten die digitale activa, zoals futures, vertegenwoordigen.

Ondertussen was de aankoop van cryptovaluta rechtstreeks of het kopen van aandelen in bedrijven die actief zijn in digitale activa interessant voor meer dan de helft van de respondenten (57 procent).

Problemen rond zelfbeheer

De voorkeur voor het kopen van beleggingsproducten zou een ander probleem kunnen vormen in de sector. Het gebrek aan gemakkelijk verkrijgbare beheer oplossingen betekent dat institutionele beleggers een groot risico moeten nemen.

Volgens het onderzoek gebruikt 18 procent van de respondenten third-party custodians, 13 procent voert self-custody uit en 6 procent gebruikt non-custodial exchanges.

Dit is een van de problemen die Fidelity Digital Assets als institutionele bewaarder wil aanpakken. Volgens het white paper van het bedrijf is het in eigen beheer houden van cryptocurrency’s nauwelijks mogelijk. Dit vanwege de voorschriften en wettelijke verplichtingen waaraan grote financiële instellingen zich moeten houden. Als gevolg hiervan is zelfbewaring via hardware wallets geen haalbare optie voor veel van deze beleggers.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Fidelity Digital Assets werkt aan het verbeteren van de toegang tot bitcoin en andere cryptocurrencies door te zorgen voor “hetzelfde niveau van bewaarneming verwacht voor andere activa, ondanks de regelgevende onzekerheid.”[/penci_blockquote]

Institutionele percepties van cryptocurrency

De meningen over cryptocurrency veranderen ook. Bijna de helft van de respondenten van het Fidelity-onderzoek waardeerde crypto als ‘innovatieve technologie’ en noemde crypto’s lage correlatie met andere activa de ‘meest aansprekende eigenschap’.

Van de verschillende soorten institutionele beleggers waren financiële adviseurs het meest ontvankelijk voor crypto. Ongeveer driekwart zei dat ze de kenmerken van digitale assets ‘het meest positief’ beschouwden.

De vooruitzichten voor cryptocurrency waren niet allemaal positief. Respondenten haalden prijsschommelingen, een gebrek aan heldere regelgeving en een ‘gebrek aan fundamentals’ aan als obstakels voor investeringen. Het lijkt er echter op dat infrastructuur en bewustwording groeit in de sector, net als institutionele investeringen. En de trend lijkt waarschijnlijk niet te stoppen.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Plan B Bitcoin Data en Analyse
Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Lees meer