Goedemorgen Bitcoin: Miners sturen BTC naar beurzen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Het monetair beleid van Bitcoin (BTC): duidelijkheid en zekerheid

In een wereld waar centrale banken de macht hebben over het geld biedt bitcoin een alternatief. In plaats van dat je enkele personen of instanties moet vertrouwen, kun je bij bitcoin uitgaan van openbare en controleerbare code en database. Dat biedt duidelijkheid op vele manieren.

Bitcoin aan de vooravond van bullrun? Volgens deze indicatoren wel

Het lijkt alsof Bitcoin aan het begin staat van een nieuwe bullrun. Aan de ene kant zien we adoptie onder institutionele beleggers en bedrijven zoals MicroStrategy. Aan de andere kant komen er steeds meer financieel producten op traditionele beurzen.

Ook qua prijs hikt Bitcoin al tijdje tegen nieuwe hoogtepunten in maanden aan. Maar je kunt het sentiment rondom Bitcoin ook meten aan de hand van on-chain indicatoren.

In het Zwitserse Zug kun je straks belastingen betalen met Bitcoin (BTC)

In het Zwitserse kanton Zug kun je vanaf 2021 in bitcoin je belastingen betalen. De regio gaat ook ether accepteren. Bitcoin Suisse faciliteert de betaalmogelijkheden.

Zug staat bekend als regio die het goed voor heeft met bitcoin en de industrie daar omheen. Het gebied heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Crypto Valley’.

Veel bitcoinbedrijven kiezen voor een vestiging in Zug. Denk aan verschillende handelsbedrijven, maar ook beurzen, bitcoin banken en andere bedrijven die in de industrie actief zijn.

Bitcoin mining pools versturen plots 1.630 BTC na prijsdaling, wat zegt dit?

De dalende Bitcoin koers leidt tot een ‘prijzenoorlog’ tussen mining bedrijven. Dat stelt Ki Young Ju, CEO bij CryptoQuant. Vandaag levert de koers opnieuw in: -5%.

Een mining pool combineert alle cumulatieve hashing power van een groot aantal mining bedrijven. Door te poolen is de kans groter de pool een block vindt.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...