Goedemorgen Bitcoin: BTC van 10 jaar oud verstuurd

Goedemorgen Bitcoin: BTC van 10 jaar oud verstuurd

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

$420 miljoen aan Bitcoin weg bij BitMEX na paniek over aanklachten vanuit Amerika

De uitvlucht van bitcoin is voor derivatenbeurs BitMEX voorlopig nog niet voorbij. Sinds de witwas beschuldigingen uit Amerika over witwassen halen handelaren massaal hun geld weg bij het platform.

BitMEX is een grote derivatenbeurs en de oprichters hebben de woede van Amerikaanse toezichthouders op hun hals gehaald. Het platform is officieel gevestigd op de Seychellen eilanden, maar dat betekent niet dat de Verenigde Staten je niets kunnen maken.

Bedrijven achter BitMEX en de oprichters worden aangeklaagd door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Vroege Bitcoiner verstuurt $500.000 aan BTC dat al 10 jaar stil stond

Er is Bitcoin ter waarde van ongeveer $500.000 on the move. Een aantal dagen geleden verplaatste de eigenaar het naar een hot wallets van de beurs Bitfinex. Op zich klinkt dat niet heel bijzonder, zo’n grote transactie. Maar het gaat om een 50 BTC met een noemenswaardige historie.

Het lijkt op het eerste gezicht misschien wel een doodnormale transactie, ware het niet dat het gaat om 50 BTC die in mei 2010 de block subsidie was van een miner. Sindsdien is deze BTC niet meer aangeraakt of verstuurd, tot afgelopen donderdag.

Bitcoin miners verdienden in september gezamenlijk $328 miljoen

Bitcoin miners verdienden met z’n allen bij elkaar in september naar schatting $328 miljoen. Dat is een daling van 11% ten opzichte van augustus, blijkt uit data van Coin Metrics.

De lichte omzetdaling komt voornamelijk door de daling van de spotprijs van Bitcoin. Die sloot de maand 8% lager af, tegenover een groei van 25% in juli en augustus.

De inkomsten van miners, de block reward, bestaat uit twee componenten:

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties