Goedemorgen Bitcoin: 48 bitcoinbedrijven melden zich bij DNB

Goedemorgen Bitcoin: 48 bitcoinbedrijven melden zich bij DNB

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

48 Bitcoin bedrijven melden zich aan bij De Nederlandsche Bank

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft voor 21 mei 2020 48 registratie aanvragen ontvangen van aanbieders van bitcoindiensten in Nederland. Dat meldt de centrale bank op haar website.

De Implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn is per 21 mei ingegaan. In de volksmond ook wel de cryptowet genoemd.

De DNB houdt vanaf deze datum toezicht op aanbieders van bitcoin en wallets. Het zijn bedrijven die een product of dienst aanbieden waarbij een euro omgewisseld wordt in bitcoin en vice versa.

Bestaande aanbieders die vóór 21 mei 2020 een concept-registratieaanvraag hebben ingediend, vallen onder de overgangsregeling van zes maanden. Deze partijen hebben tot en met 20 november 2020 om hun concept-aanvraag definitief te maken.

Beste schaker aller tijden pleit voor Bitcoin, privacy en mensenrechten

Garry Kasparov, de beroemdste schaker ter wereld, is supporter van BTC als middel om de de schending van mensenrechten te bestrijden.

De Russische schaakmeester die het onder andere heeft opgenomen tegen de ‘Deep Blue’ supercomputer van IBM, is van mening “dat Bitcoin de oplossing is voor de vraag naar privacy op financiële markten.”

Bitcoin beurs Binance zet met Duitse partner nieuwe stappen in Europa

Bitcoinbeurs Binance wil het bereik en de mogelijkheden in Europa verder uitbouwen. Mede daarom gaat het bedrijf in zee met een Duits financieel dienstverlener genaamd CM-Equity.

Met de samenwerking wil Binance voldoen aan de regelgeving in Duitsland rondom bitcoinbedrijven. CM-Equity heeft de juiste licenties voor verschillende financiële diensten rondom bitcoin en andere assets.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties