David Solomon, sinds gisteren de nieuwe CEO van Goldman Sachs, ziet wel wat in die cryptocurrencies

Goldman Sachs heeft gisteren president van de bank en crypto enthousiasteling David Solomon tot CEO benoemd. Daarmee vervangt hij Lloyd Blankfein, die twaalf jaar als CEO heeft gefungeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

David Solomon

David Solomon is fervent DJ en doet aan karate om fit te blijven. De ‘out-of-the-box’ bankier is ook publiekelijk ‘bullish’ op cryptovaluta, voor de Wall Street elite niet bepaald de normaalste zaak van de wereld.

In een recent interview met Bloomberg stelde Solomon: “Goldman Sachs must evolve its business and adapt to the environment, with regard to the firm’s approach to digital currencies”

Solomons houding ten opzichte van cryptocurrencies staat overigens niet helemaal in contrast met die van voormalig CEO Lloyd Blankfein. Terwijl Wall Street veteraan Blankfein getemperd is in zijn publieke opinie over crypto, door te stellen dat crypto niets voor hem is, gaf Blankfein tevens aan dat cryptovaluta’s niet zomaar afgeschreven mogen worden.

Blankfein: “I look at the evolution of money… If you could go through fiat currency, where the government says, ’this is worth what its worth, because I, the government says it is,’ why couldn’t you have a consensus currency?”

Pro-crypto

Goldman Sachs is een van de weinige Wall Street zwaargewichten die, ondanks een tot op heden onbekend regelgevingskader en het volatiele marktkapitalisatieniveau, publiekelijk de cryptomarkt niet af valt of als bubbel omschrijft.

In 2017 publiceerde CB Insights een rapport waarin Goldman Sachs werd uitgeroepen tot een van de top 5-bedrijfsinvesteerders die, naast Google en Citi Bank, steun verlenen aan blockchainprojecten en aanverwante technologieën.

Sachs handelt misschien niet rechtstreeks in cryptocurrencies, maar de investeringen in de blockchainindustrie door de bank geeft wel aan dat de nieuwe “pro-crypto”-reputatie van Solomon in hoge mate overeenkomt met Goldman Sachs’ voortdurende progressieve benadering van de cryptomarkten. Goldman Sachs investeerde in verschillende crypto en blockchain startups, zoals Circle.

Goldman Sachs werknemers stappen massaal over

Daarnaast is het niet vreemd te noemen dat Goldman Sachs zrichting crypto’s manoeuvreert. Het verliest namelijk aardig wat werknemers aan crypto-gerelateerde bedrijven. Veel Goldman Sachs gedienden kunnen bij Goldman Sachs niet volledig hun crypto-ei kwijt en vertrekken bij de bank om in cryptoland aan de slag te gaan.

Priyanka Lilaramani, een voormalig Goldman Sachs Executive Director vertrok naar de Maltese cryptostartup HOLD om daar als CEO aan de slag te gaan. BlockTower Capital, mede opgericht door een voormalig vice-president van Goldman Sachs, betreft een van de hoogst aangeschreven crypto hedge funds.

Steve Lee, tevens voormalig portfolio manager bij Goldman werkt er sinds april. Zo ook Elizabeth Ralston, voormalig vicepresident bij de bank en eveneens voormalig vicepresident bij Goldman, Michael Bucella, ging bij BlockTower aan de slag.

Bronnen: Goldman Sachs, Bloomberg, CB Insights, Coin Telegraph

Foto: Flickr / Eden, Janine and Jim

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer