Rakuten, de ‘Japanse’ Amazon’, lanceert cryptobeurs Rakuten Wallet in april

Crypto alert - Rakuten, de 'Japanse' Amazon', lanceert in april een cryptobeurs met de naam Rakuten Wallet. De cryptobeurs heeft een handelslicentie ontvangen in thuisland Japan en komt organisatorisch onder Rakuten Payments te hangen. Everything's Bitcoin, de beurs die vorig jaar voor 2,4 miljoen dollar werd ingelijfd, gaat op in Rakuten Wallet. De handelsnaam komt volledig te vervallen.

Lees ook - Crypto poll #8: welke altcoin moet Altcoinbase gaan behandelen?

Rakuten lanceert cryptobeurs

Rakuten Wallet gaat in april met de cryptohandel starten. Het reguleren van de beurs nam meer tijd in beslag dan in eerste instantie verwacht. In april 2018 verzocht de Japanse financiële toezichthouder FSA om meer informatie van Everything's Bitcoin. Die rompslomp was nog een nasleep van de geruchtmakende hack van de Japanse beurs Coincheck begin 2018. Uiteindelijk is Coincheck door de online broker Monex opgeslokt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees meer: Zes beursgenoteerde bedrijven in Japan stappen in crypto

Yahoo Japan

Rakuten heeft de nodige concurrentie in haar thuisland. Op de Japanse markt is een consolidatieslag gaande. Deze week werd bekend dat de Japanse cryptobeurs TaoTao voor 40% eigendom wordt van Yahoo Japan. De Japanse divisie van het techconcern had voor 19 miljoen dollar de aandelen verworven.

Bronnen: Rakuten / Cointelegraph

Bekijk de update van Prem!

Cryptonieuws

Lees meer over:
cryptobeursexchangeJapan

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...