Amerikaanse presidentskandidaat Ramaswamy accepteert bitcoin donaties

Amerikaanse presidentskandidaat Ramaswamy accepteert bitcoin donaties

De Amerikaanse presidentskandidaat Vivek Ramaswamy gaat bitcoin donaties accepteren voor de komende verkiezingscampagne. Dat deelde hij afgelopen week op de Bitcoin 2023-conferentie in Miami.

Bitcoin in campagne

"Laten we van de verkiezingen van 2024 een referendum maken over fiatvaluta", aldus Ramaswamy tijdens zijn speech in Miami. Hij is na Robert F. Kennedy Jr. alweer de tweede politicus die expliciet deze boodschap predikt.

Terwijl Ramaswamy op het podium stond, deelde hij een QR-code met de aanwezigen in de zaal. Fans van de Republikein kunnen bitcoin donaties achterlaten. Op Twitter deelt hij dezelfde boodschap.

Met de QR-code kom je terecht op de donatiesite. Ramaswamy heeft gekozen voor BitPay als betalingsverwerker. Daarmee accepteert hij dus ook altcoins, niet enkel en alleen bitcoin.

"BitPay supports Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), ApeCoin (APE), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) and others."

BitPay zet alle cryptodonaties automatisch om in fiatvalua. Ook is het in de wet verboden om anonieme donaties te doen en dus moet je per se je persoonlijke en adresgegevens achterlaten op de website.

Daarnaast gebruikt Vivek Opennode, een bitcoin-only betaalverwerker en krijg je een NFT als je geld stuurt. Volgens de campagnepagina kunnen Amerikanen tot $6.600 doneren, een bedrag dat niet belasting aftrekbaar is.

Regels omtrent donaties

In meerdere staten in de Verenigde Staten wil men politieke cryptodonaties inperken. Wetgevers van het Kansas State Committee on Elections stellen bijvoorbeeld een limiet van $100 voor. Ook willen ze dat de donaties van minder dan $100 verplicht worden omgezet naar Amerikaanse dollars.

In Californië, een van de negen staten waar cryptodonaties waren verboden, is onlangs een wetsvoorstel aangenomen die dit soort financiële wél weer toestaat.

In Ierland is het dan wel weer compleet verboden, "om de integriteit van de politiek te beschermen".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika donatie

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties