Bitcoin daalt 20% tot onder $47.000 na statement Elon Musk over energiegebruik

Bitcoin daalt 20% tot onder $47.000 na statement Elon Musk over energiegebruik

De koers van Bitcoin is vannacht ingestort. Op het dieptepunt tikte de koers ergens rond 2 uur de $47.600 aan. Exact een etmaal geleden was dat nog bijna $57.800. De reden? Elon Musk en een uitlating van Tesla over de cryptomunt als betaalmiddel.

Bitcoin koers

Inmiddels is de koers van bitcoin iets opgeveerd. Op dit moment kost één bitcoin nog 18,828.42USD, Dat is -5.69% minder dan exact een etmaal geleden. Het is ook voor het eerst sinds eind februari dat bitcoin onder de $47.000 staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de harde correctie in opwaardse beweging, lijkt de koers wel boven de $47.600 te blijven. Dit was het niveau waar de koers in april twee keer op stuiterde.

Bitcoin daalt 20% tot onder $47.000 na statement Elon Musk over energiegebruik

Elon Musk en Tesla

Waarom gebeurt dit allemaal? Het antwoord is simpel: Tesla & Elon Musk. De ondernemer zette namelijk een bericht op Twitter waarin hij zich uitsprak over het energiegebruik van de cryptomunt. Hij schreef het volgende:

"Tesla is gestopt met de verkoop van auto's met bitcoin. We maken ons zorgen over het toenemend gebruik van fossiele brandstoffen bij het minen van Bitocin transacties, in het bijzonder die van steenkool, welke het slechtst is van allemaal wat betreft de uitstoot."

Sinds eind maart kun je bij Tesla terecht met jouw bitcoin om een auto te bestellen. Ook kocht de autofabrikant voor $1,5 miljard aan bitcoin, waarvan het alweer een klein deel verkocht om de liquiditeit te testen.

Musk vervolgt:

"Cryptovaluta zijn een goed idee op veel vlakken, en we geloven dat het een veelbelovende toekomst heeft. Maar dit mag niet gebeuren ten koste van het milieu."

Toch gaat Tesla hun miljardenpositie niet verkopen:

"Tesla gaat geen Bitcoin verkopen en we zullen weer voor transacties gebruiken zodra de miners de transitie hebben gemaakt naar duurzame energie. We kijken ook naar cryptovaluta die maar 1% van de energie van Bitcoin gebruikt."

Reacties

Het nieuws heeft nogal voor opschudding gezorgd. Want naast dat de prijs van bitcoin door dit screenshot omlaag kelderde, is er ook in de community veel oproering. Het is namelijk een onjuist argument wat Tesla aandraagt. Dit krijgt Musk te weten ook, want onder andere Preston Push en Michael Saylor duiken direct op het bericht.

Eerstgenoemde verwijst naar de enorme subsidies die de overheid betaalt aan Tesla en een eventuele wenk die ze vanuit deze hoek hebben gekregen. Nagenoeg rond hetzelfde moment deelde Reuters een bericht waarin ze beschrijven hoe "Tesla toegang tot kredieten in de markt van hernieuwbare brandstoffen in de VS zoekt". Toeval?

Pysh verwijst naar het initiatief van Jack Dorsey. In een paper beschrijft Square Crypto hoe Bitcoin juist een aanjager is van groene energie. Het hele aspect van 'Bitcoin is slecht voor het milieu' is volgens velen achterhaald. Lees hier de 10 nuances die wij al eens op een rijtje hebben gezet:

Ook Michael Saylor laat zich uit tegenover Musk:

Contrair-denker en podcastheld Marty Bent gooit nog wat meer olie op het vuur: "als je een Tesla rijdt, draag je bij aan de afbraak van de wereld door de lithium-winning". Hij haalt het voorbeeld van gas flaring aan, waardoor Bitcoin juist wél een bijdrage levert.

Chriss Dunn laat op een hele genuanceerde manier weten dat hij het niet eens is met het nieuws. Hij annuleerde zijn bestelling bij de autofabrikant met de volgende boodschap:

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Tesla energie Elon Musk

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan