'Bitcoin prijs naar $250.000 omdat het groter wordt dan goud'

'Bitcoin prijs naar $250.000 omdat het groter wordt dan goud'

Mark Yusko denkt dat Bitcoin (BTC) nog wel even kan doorstomen. Hij verwacht dat de koers in de volgende cyclus naar de $250.000 gaat, en dat het daarmee goud gaat inhalen.

Ter vergelijking: de bitcoin is nu ruim 1.000 miljard dollar groot, terwijl de goud markt circa 8.000 miljard dollar groot is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en (toekomstige) monetaire rol

Mark Yusko is niet zomaar een willekeurige voorbijganger. In de cryptospace en ook daarbuiten is hij een bekend personage. De Amerikaan is de oprichter en CEO van Morgan Creek Capital Management. Dit is bedrijf dat zich bezig houdt met investeringen en vermogensbeheer. Yusko weet als fondsmanager dus wel waar hij het over heeft.

Deze filantroop en multimiljonair sprak bij CNBC in Trading Nation over Bitcoin. Hij vergeleek de snelle groei en adoptie van het crypto-netwerk met die van de FAANG bedrijven Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google. Dit is volgens hem een reden om in Bitcoin te geloven:

“Bitcoin is een netwerk en netwerken groeien exponentieel. Het is het netwerk dat voor het snelst in de geschiedenis de waarde van één biljoen dollar bereikte, gevolgd door de FAANG's. Die deden er allemaal 15 tot 20 jaar over, afhankelijk van naar welk netwerk je kijkt."

'Monetaire waarde'

Yusko doet ook een voorspelling aan deze uitspraak. Hij verwacht dat de koers naar de $250.000 gaat, en dat de cryptomunt daarmee ook echt de strijd aangaat met goud. De ondernemer ziet Bitcoin met zijn 'monetaire waarde' als rivaal van het edelmetaal:

"Als de monetaire waarde van goud gelijk staat aan $4.000 miljard, dan zou digitaal goud naar dat totaal moeten stijgen."

De marktkapitalisatie van Bitcoin is momenteel ongeveer $1.100 miljard. Dit getal krijg je als je de huidige prijs van $58.000 vermenigvuldigt met het aantal bitcoin dat er in omloop is gebracht: 18,7 miljoen. Doe je dat keer vier, dan kom je op de 'monetaire waarde' van goud uit. Daarbij hoort dus de corresponderende prijs tussen de $200.000 en $250.000.

Analist Ki Young Ju zette het gisteren nog even op een rijtje met getallen. Hij maakt daarbij de parallel tussen 2007 en 2021 én de link tussen goud en Bitcoin.

Bitcoin als netwerk

De investeerder voorspelt ook dat Bitcoin het protocol voor het internet wordt waarmee we waarde kunnen versturen. Je zou het kunnen vergelijken met TCP/IP, wat staat voor Transmission Control Protocol / Internet Protocol. Dit is het standaardprotocol waarmee computers verbinding maken en gegevens uitwisselen.

Bitcoin gaat in de ogen van Yusko ook zo'n belangrijke rol spelen, maar dan voor 'waarde' in plaats voor 'informatie'. "Bitcoin gaat niet meer weg, het is een krachtig computernetwerk. Het is een technologische evolutie."

Lees ook de onderstaande blog over het belang van netwerkeffecten, Metcalfe's wet en het Lindy Effect:

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin netwerk goud

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties