Broer ex-president Kazachstan in de boeien vanwege illegale bitcoinmining

Broer ex-president Kazachstan in de boeien vanwege illegale bitcoinmining

Opmerkelijk nieuws. Nursultan Nazarbayev, de broer van de voormalige president van Kazachstan Bolat Nazarbayev, is verdacht van het illegaal minin van cryptocurrency's.

Hij is één van de 106 mensen die hiervan worden verdacht in een grootschalige opsporingsactie van de regering. Dat maakt de Financial Monitoring Agency bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nog een ander persoon uit de elite wordt genoemd. Het gaat om Kairat Itemgenov, eigenaar van het farmaceutische concern Europharma en de zeventiende rijkste persoon van het land volgens de Forbes 2021-ranglijst.

Ook hij wordt in verband gebracht met miningbedrijven, die illegaal stroom tapten, belasting en invoerrechten ontdoken.

Kazachstan staat bekend als één van de grootste huisvesters van bitcoin miningbedrijven. Ze hebben geprofiteerd van bedrijven die China ontvluchten na het ingestelde verbod sinds mei 2021.

Maar het land kampt met internet - en stroomproblemen én de federale overheid grijpt nu hard in. Dat leidt tot een nieuwe uitstroom van miners uit het land.

De autoriteiten hebben ruim 67.000 miningmachines in beslag genomen met een marktwaarde van ruim 190 miljoen dollar.

Lees meer over:
Bitcoin mining misdaad Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties