Goedemorgen Bitcoin: hacker geeft ruim $70 miljoen terug

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin

Slachtoffer van crypto hack ter waarde van $71 miljoen krijgt geld terug

Ergens in de wereld is een crypto whale dankbaar dat niet Lazarus zijn crypto heeft gestolen. Vorig is het slachtoffer misleid om wrapped bitcoin (WBTC) ter waarde van $71 miljoen naar een hacker te sturen die het adres daarvoor had nagebootst. Wonderbaarlijk genoeg heeft het slachtoffer vrijwel al het geld teruggekregen, zo meldt The Block.

Bij een ‘address poisoning’ of ‘dusting’ aanval stuurt een hacker heel veel spamtransacties naar een adres dat eigendom is van een whale. Iemand met veel bitcoin of heel veel crypto op één specifiek adres. De transacties zijn verstuurd vanuit een adres heel erg lijkt op het adres van het (latere) slachtoffer.

Bitcoin na 10 jaar weer actief: whale maakt 450 keer winst

Bitcoin whales zijn na lange tijd weer actief. Het gaat om twee wallets die tien jaar geleden in totaal 1.000 bitcoins ontvingen. Bitcoin was toen 134 dollar waard.

Het is onbekend welke entiteiten achter de wallets schuilgaan. In totaal gaat het om 1.000 bitcoin dat tegen de huidige koers circa $63.000 waard is. Ze zijn plotseling ontwaakt na tien jaar slaap.

Walletadres “16vRq…qjzEa” heeft zijn 500 Bitcoin (BTC) overgedragen op blok 843,131 op 12 mei. Terwijl de andere 500 bitcoins twee blokken later zijn verzonden door adres “1DUJuH…NgfC5. De wallets ontvingen elk 500 Bitcoin op 12 en 13 september 2013, toen bitcoin nog slechts 134 dollar waard was volgens CoinGecko. Tegen de huidige prijs zijn deze sats in dollartermen nu ruim 450 keer meer waard.

Japans bedrijf koopt bitcoin na vrije val yen

Het beursgenoteerde Japanse Metaplanet koopt bitcoin in als bedrijfsreserve nu de schuldenberg in Japan blijft groeien. Het nieuws komt op een saillant moment want de Japanse munt de yen zit in de vrije val.

Japans bedrijf koopt bitcoin (BTC)
Metaplanet is genoteerd aan de Japanse beurs, en heeft bitcoin gekocht als bescherming tegen de groeiende schuldenlast van Japan en de daaruit voortvloeiende volatiliteit van de yen.

“Metaplanet heeft bitcoin aangenomen als zijn strategische reserve asset. Deze stap is een directe reactie op aanhoudende economische druk in Japan, met name hoge overheidsschulden, langdurige perioden van negatieve reële rentetarieven, en de daardoor zwakke yen,” zegt het bedrijf in het persbericht.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...