CRYPTOTAG Review: Knap staaltje Bitcoin recovery seed management

CRYPTOTAG Review: Knap staaltje Bitcoin recovery seed management

Hoe sla je veilig je recovery seed op? Elke bitcoiner komt op een bepaald moment bij deze vraag uit. We nemen een kijkje naar een interessante opties om je back-up veilig te stellen: CRYPTOTAG.

Met CRYPTOTAG vereeuwig je de belangrijkste woorden in je (bitcoin) leven in titanium. En dat werkt verrassend goed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Recovery seed

Bij het aanmaken van een bitcoin wallet krijg je altijd een recovery seed. Deze is vaak tussen de 12 en 24 woorden lang. De seeds zijn super belangrijk: hiermee verkrijg je toegang tot jouw bitcoin (BTC).

Wanneer je om wat voor reden dan ook niet meer bij je wallet kunt, maak je gebruik van de recovery seed om (niet geheel verrassend) je wallet ergens anders te herstellen.

Het is daarom essentieel om deze rits aan woorden goed op te slaan. Hoe je dat doet is aan jou. Schrijf je ze op een papiertje of bewaar je ze versleuteld ergens digitaal? Bitcoin maakt het niets uit, maar het is voor je gemoedsrust wel fijn wanneer het goed geregeld is.

CRYPTOTAG Review: Knap staaltje Bitcoin recovery seed management

Goed geregeld

En daar komt CRYPTOTAG om de hoek kijken. Met behulp van bijgeleverde tools beitel je zonder veel moeite jouw seed in de twee titanum plaatjes.

Ikzelf heb een bijzonder matig handschrift, dus ik was blij dat CRYPTOTAG mij niet dwong om alle woorden in het metaal te meppen.

In plaats daarvan kun je in de handleiding een woordenlijst van 2048 woorden vinden. Dat zijn alle mogelijkheden, dus jouw 12 of 24 woorden staan er op alfabetische volgorde netjes tussen. Elk woord heeft een eigen nummer gekregen. En die getallen gebruik je om je seed veilig op te 'schrijven'.

En dat is het, eigenlijk. Je recovery seed staat hier ongetwijfeld veiliger dan op een papiertje die je bijvoorbeeld bij een hardware wallet als Trezor en Ledger krijgt.

Er zit een extra in de verpakking: een aantal lucifers. Want na het verwerken van je recovery seed heb je de papieren back-up niet meer nodig.. Dus kan mooi de fik erin. Een geinige touch, al zou ik zelf wel meer dan één back-up willen hebben.

Heb je nog geen hardware wallet? Bestel er een via onze webshop en steun Bitcoin Magazine NL!

[caption id="attachment_53382" align="alignnone" width="1620"] Recovery seed opschrijven[/caption]

CRYPTOTAG Review: Knap staaltje Bitcoin recovery seed management

Wanneer heb je CRYPTOTAG nodig?

Ondanks de schreeuwerige manier van schrijven van de naam, is CRYPTOTAG een elegante optie om je bitcoinleven iets veiliger en makkelijker te maken. Het lost geen grote problemen op, maar het is een stuk beter dan een papiertje.

Als jij je regelmatig druk maakt over de veiligheid van je back-ups voor je bitcoin, dan is CRYPTOTAG een leuke optie. Het is met name een stuk veiliger tegen bijvoorbeeld brand- of waterschade. En een kleine bonus: het ziet er ook mooi en strak uit..

Tegelijkertijd valt zo'n blokje titanium ook wel op. Het is dus wel zaak om je CRYPTOTAG netjes te verstoppen, waar dan ook. En daarna is het zaak om het vooral aan niemand te vertellen, want dat doet af aan het hele aspect van veiligheid.

Het product is wel aan de prijzige kant: het goedkoopste beginnerspakket begint bij €99.00. Afhankelijk van je budget kan dit een struikelblok zijn. Wanneer je echter honderden of duizenden euro's aan BTC bezit, dan is de prijs wel te overzien.

Je kunt op de officiële website van CRYPTOTAG een bestelling plaatsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties