Bitcoin (BTC) Update: koers knalt door $6.000, op weg naar herstel?

Na een flink dal lijkt de koers van bitcoin (BTC) weer wat op te leven. De afgelopen dagen hebben we met alle onrust in de wereld prijzen gezien van $3.500. Een daling van meer dan 50% in enkele dagen tijd.

Zelfs in de volatiele markt van BTC was dat ongekend snel en groot. Uiteraard mede veroorzaakt door alle onrust in de wereld en de aandelen markten welke ook flink zijn ingestort. Het is onrustig.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ondanks al het negatieve nieuws en de vele verliezen zien we dat ook in slechte tijden markten zoals die van bitcoin de kracht hebben om te herstellen.

Zo lijkt het erop dat er support gevonden is en zien we de koers een nieuwe opleving maken. Wellicht het punt waar de ommekeer in gang is gezet en de koers van bitcoin begint aan zijn herstel.

Bitcoin update

Zoals gezegd leek het erop dat de koers lange tijd in vrije val zal verkeren na de enorme daling richting $3.500. Echter leek de koers zich goed staande te kunnen houden boven de sterke support van $5.000 en zijn tests om dit punt te doorbreken gefaald. Bears hadden niet de kracht om nog een extra daling in de zetten.

Op de daggrafiek van bitcoin zien we deze sterke consolidatie welke een nieuw vangnet heeft gevormd rond de prijs van $5.000. Deze blijkt sterk genoeg te zijn en is tevens de basis voor de huidige stijging boven de $6.000. Een goed teken en wellicht een start van het herstel van de koers.

Bitcoin (BTC) Update: koers knalt door $6.000, op weg naar herstel?
Bitcoin daily chart 19 maart 2020

Op het moment van schrijven zien we de koers precies op een belangrijke resistance van $6.200 liggen. Welke een belangrijk punt is in de weg naar boven.

Deze zal moeten worden gebroken om verder te kunnen en wellicht een nieuwe support te kunnen vormen. Het level van $6.200 is in het verleden al al zeer sterk geweest en kan dus een flinke reactie uitlokken.

4-uur grafiek

Kijkende naar een wat lager timeframe, de 4-uur grafiek, zien we dit level terug. Het doorbreken van de $6.200 zorgde voor de flinke klap naar $3.500.

Een mogelijk scenario is dat wanneer de koers nu omhoog breekt er een soortgelijke reactie de andere kant op komt en we een stijging naar $7.000 zullen zien.

Bitcoin (BTC) Update: koers knalt door $6.000, op weg naar herstel?
Bitcoin 4h chart 19 maart 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Aan de andere kant is het ook mogelijk dat dit level nog te sterk is om door te breken en we een flinke afwijzing zullen zien. Bij een flinke afwijzing zal $5.000 zeker opnieuw worden getest en kunnen we zelfs nog lagere levels gaan zien. Zeker als je kijkt naar het sentiment in de wereld op financieel gebied is het goed om hier sterk rekening mee te houden.

Het is en blijft dus nog een onrustige markt. Welke lastig te voorspellen is en zowel flinke bewegingen omhoog als ook omlaag kan maken. Gezien de huidige beweging kan een verdere stijging voor de hand liggen, maar houdt de markt goed in de gaten.

En zet wanneer je actief handelt ook de juiste stops. Want een flinke beweging naar beneden kan uit het niets komen.

Praat gezellig mee op Telegram!