Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

Door Big Bang CryptoBitcoin (BTC) staat momenteel netjes boven de grens van $9.000. Maar blijft dat zo? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers

In ons meest recente artikel werd al duidelijk dat $9.100 de sleutel is voor een hertest van $10.000. Dit belangrijke niveau werd gebroken en de koers schoot door naar net boven de grens van $10.000. Daarna dook de koers weer terug.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We hebben ook vermeld dat Bitcoin de neiging heeft om heel dicht bij het Halving-evenement te corrigeren en daarom hebben we tot nu toe de hertest van het 200 Simple Moving average (MA) bij 8000 $ op de daggrafiek gezien.

Goed nieuws is dat we ondersteuning hebben gevonden op deze belangrijke MA en ook op de 20 MA. Zoals we kunnen zien op de daggrafiek komt ook de 50MA naar boven en zal hopelijk boven de 200MA uitkomen.

De twee kleinere MA’s boven de grote en alle drie die tegelijkertijd stijgend, is een zeer bullish opstelling. Dit is waar we op korte termijn naar moeten kijken.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

Dow Jones

De Dow Jones als leider van alle markten staat momenteel onder de 20MA op de daggrafiek en om de bullish trend voort te zetten, moet hij er weer bovenuit komen.

Het belangrijkste teken voor een start is de reactie van de 200MA die momenteel op 26417 punten staat. Deze grote test zal de komende 30 dagen plaatsvinden en dus is juni de beslissingsmaand.

Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

Halving

De grote vraag is of Bitcoin in staat is om te doen wat het heeft gedaan na de laatste twee Halving-evenementen. Deskundigen noemen $10.000 het belangrijkste psychologische niveau, maar nu is het ook op de grafieken de sleutel om naar de maan te schieten met prijs.

Als we dieper ingaan op de prijsactie rond de vorige Halving-evenementen, kunnen we zien dat we in juli 2016 een zeer grote prijsstijging hadden voor de tweede Halving en de grote correctie (38%) daarna. Maar in november 2012 hadden we de grote correctie (50%) vóór de eerste halving en dus een voortzetting van de bullish trend na het evenement.

4-uurgrafiek

Ook de huidige prijsconstellatie met de 20, 50 en 200MA op de daggrafiek lijkt erg op wat we in 2012 hadden. Zoals nu waren de drie MA’s heel dichtbij en de 20 en 50MA boven de 200MA. Dit betekent dat het nu erg belangrijk is om boven de 200MA te blijven voor Bitcoin.

De grafiek op vier uur ziet er nog steeds bullish uit. Dezelfde drie MA’s stijgen, maar momenteel daalde de 20MA onder de 50MA. Dit is niet ongebruikelijk, maar we willen niet dat het onder de 200MA komt, die op 8000 $ ligt en in lijn is met de 200MA op de daggrafiek.

We kunnen ook een kruis zien boven de rode dalende trendlijn die ons naar beneden duwde sinds het bereiken van $10.068. Als het boven de $8.800 kan blijven, dan is een hertest van $9.200 en daarboven $10.000 mogelijk!

4-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

BigBangCrypto heeft jaren ervaring in de Crypto markten. Ze helpen je graag bij het analyseren van de Crypto markt op een proffesionele manier. De prijsactie van de afgelopen maand is in hun discord besproken met abbonees van hun kanaal. Wil je ook weten welke prijs beweging Bitcoin gaat maken de komende maanden, op basis van jaren ervaring en research ? Kom dan eens langs op Discord of YouTube.

Om af te sluiten de koers van bitcoin in euro’s:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...