Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers doorstoten na prijs van $45.000?

Blijft Bitcoin stand houden in de bullrun of krijgen we een daling? De bitcoin koers staat rond de prijs van $45.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers

Bitcoin heeft een vooral zijwaartse dag achter de rug. Nu de koers op een belangrijk supportlevel komt kan het bepalen of het doorstijgt of terug daalt richting $39.300.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de chart van bitcoin zien we dat de koers langzaam consolideert tussen zijn all time high van $48.130 en zijn lokale diepte punt van $43.800. In deze consolidatie kunnen we een belangrijk level markeren. Dit level zorgde in de afgelopen 2 dagen 5x voor support en weerstand.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers doorstoten na prijs van $45.000?

Het lijkt er nu op dat de koers onder dit level aan het dalen is. We kunnen stellen dat onder de koers van bitcoin twee belangrijke levels liggen om in de gaten te houden.

Dat is 1: net onder de koers op $42.700 en 2: een stuk verder onder de koers op $39.300. Mocht bitcoin zijn huidig supportlevel volledig doorbreken dan kunnen we een daling verwachten richting in eerste instantie $42.700.

Als ook dit level wordt doorbroken kan de prijs terugvallen richting $39.300 aan het begin van zijn laatste uptrend zoals de onderstaande foto verduidelijkt. Dit is momenteel het bearish scenario. Uiteraard hebben we ook een bullish scenario voor jullie in petto.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers doorstoten na prijs van $45.000?

Bullish

Mocht bitcoin namelijk standhouden boven zijn huidig supportlevel en dan vervolgens aan de bovenkant uit zijn consolidatie breekt, dan kunnen we een verdere stijging richting $50.600 en zelf $53.800 verwachten.

Als we de fibonacci retracement indicator toevoegen op de koers vanaf zijn laagste punt voor de stijging tot aan zijn hoogste punt in de stijging kunnen we daar duidelijkheid in krijgen.

Het -0.27 level van de fibonacci is een belangrijk level target. Vele investeerders houden dit level aan wanneer de prijs na een consolidatie of retrace weer verder omhoog stijgt. Dit level, zoals de groene pijl aangeeft, ligt op $50.664.

De tweede target waar we naar kunnen kijken bij een stijging over de huidige consolidatie ligt dus op $53.815 bij het -0.618 level van de fibonacci retracement indicator.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers doorstoten na prijs van $45.000?

Daggrafiek

Op de daggrafiek van bitcoin zien we nog meer bullish aspecten. Hier vond namelijk zoals dat heet een ‘hidden bullish divergence’ plaats op de koers. De RSI indicator liet een lower low zien terwijl de koers zelf een higer low liet zien.

De RSI geeft hiermee aan dat er ruimte is voor een verdere stijging. Wat veel actieve handelaren doen is de stijging meten tussen de eerste low en de eerste high van de ‘hidden bearish divergence’ en dit vervolgens achter de koers plaatsen zoals de onderstaande foto laat zien. Opmerkelijk genoeg laat dit zien dat de koers op basis van deze strategie ook door zal stijgen richting circa $53.800.

Bitcoin (BTC) Update: Kan de koers doorstoten na prijs van $45.000?

Heb jij geprofiteerd van de Bitcoin pump?

Zo niet, dan kan je gebruik maken van de trading signals van CryptoTargets. Middels deze signals krijg je realtime inzicht in wanneer de analisten van CryptoTargets instappen en wanneer zij weer verkopen.

Zo maakt het niet meer uit of je onervaren bent met het traden in crypto, je doet namelijk gewoon mee met ervaren handelaren! Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via de website van CryptoTargets.

Lees meer over:
koersTechnische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

Lees meer