Bitcoin (BTC) Update: prijs dipt onder $35.000, maar volgt herstel?

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $35.000. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Het herstel richting $40.000 leek aardig op weg te zijn en zich klaar te maken voor een nieuwe opwaartse beweging. Deze beweging weet tot op heden nog niet door te zetten en maakt na een mislukte test een nieuwe dip richting $35.000.

Met de huidige prijs van $35.000 lijkt de koers wat te consolideren tussen de huidige low en high van $30.000 en $40.000. Wellicht een zone waarin de koers zich langdurig gaat bewegen, op weg naar een doorbraak omhoog. Of in het minder positieve geval, omlaag.

Bitcoin daggrafiek

Gekeken naar de huidige daggrafiek van de koers van Bitcoin zien we momenteel weinig spannends gebeuren. Maar wel ziek we enkele verwachte signalen welke ons laten zien dat de huidige weerstand erg sterk is en zich niet zomaar gewonnen geeft.

De huidige trendlijn getekend door de 200 Moving Average laat samen met $40.000 een sterke weerstand zien. Welke de koers met de laatste test wederom niet wist te breken en zorgde voor de huidige daling richting $35.000.

Deze weerstand zal voorlopig zolang de koers wat zijwaarts beweegt een belangrijk punt blijven. Waarbij verwacht wordt dat de prijs van Bitcoin wederom een stijger richting $40.000 zal maken om opnieuw een test te maken.

Bitcoin (BTC) Update: prijs dipt onder $35.000, maar volgt herstel?

Mocht de koers toch niet deze verwachte stijging maken dan zal $35.000 voorlopig als sterke support dienen. Tests hierop zijn tot nu toe steeds geslaagd maar hebben ook een kans tot breken naar beneden. In dat geval kan een snelle zakker richting $30.000 gezien worden, met daar meer dan voldoende support om de koers binnen de huidige consolidatiezone te houden.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we een stukje verder inzoomen en de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin bekijken zien we dezelfde signalen als op grotere tijdsframes.

Dat de koers de huidige beweging naar beneden heeft gemaakt is duidelijk het gevolg van het herhaaldelijk niet kunnen breken van $40.000. Na de 3 tests op dat level zien we een flinke afwijzing, een vrij voorspelbare beweging. Dat de koers aan de onderkant rond $35.000 hetzelfde doet kan betekenen dat deze inderdaad snel terug zal gaan richting $40.000.

Echter zien we vaak dat herhaaldelijk testen van support of weerstand kan zorgen voor een uiteindelijke doorbraak. Met een prijs huidige van $35.000 is het dus goed in de gaten houden of dit level blijft houden en niet een dip richting $30.000 gaat maken. Verder dan $30.000 zal dit voorlopig niet gaan, en is pas goed te bekijken als de koers echt zou doorbreken.

Bitcoin (BTC) Update: prijs dipt onder $35.000, maar volgt herstel?

Het ziet er dus naar uit dat de koers van Bitcoin zich in een consolidatiezone bevindt tussen $30.000 en $40.000 waarbij $35.000 momenteel voldoende support heeft om deze zone klein te houden. Een uitbraak aan beide kanten ligt op de loer waarbij een nieuwe test van $40.000 in de verwachting ligt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over: