Bitcoin Update: bears nemen controle over, flinke volatiliteit verwacht

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers staat momenteel op 18,848.93USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

De bears hebben de controle de afgelopen dagen volledig overgenomen. We zitten nu overduidelijk in een downtrend en zijn onder een aantal belangrijke prijsniveaus terecht gekomen. De grafieken duidden op verdere koersdalingen maar er staat ons flinke volatiliteit te wachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekgrafiek

Onderstaande weekgrafiek komt uit de update van afgelopen maandag toen we het hadden over de ‘Hanging Man’ candlestick. De laatste keer dat er zich een ‘Hanging Man’ candlestick vormde zakte de koers in de week erna met -24%. Op dit moment zitten we op een daling van -14%. De geschiedenis herhaalt zich zelden maar rijmt ook nu weer vrij aardig. Zakt bitcoin verder weg richting $44.300 (-24%) of is de bodem in zicht?

Bitcoin Update: bears nemen controle over, flinke volatiliteit verwacht

Daggrafiek van BTC

Bitcoin is neerwaarts uitgebroken uit de driehoek, sindsdien hebben de bears de
controle overgenomen en zijn we in een sterke downtrend terecht
gekomen. De tweet van Elon Musk “you can now buy a Tesla with Bitcoin” gisteren, zorgde nog voor een korte opleving, echter resulteerde dit uiteindelijk slechts
in een bearish retest van ons voormalig supportgebied rond $57.000 (zwarte
kruis).

Gedurende de daling van de afgelopen dagen is bitcoin inmiddels onder het
belangrijke supportgebied van $55.000, de 21 EMA en zelfs onder het
supportgebied van $52.000 uitgekomen. Kortom, op dit moment hebben we te maken met een bearish marktstructuur op dit tijdsbestek.

Wanneer we kijken naar de meest recente downtrend van eind februari dan is er
nog geen reden voor paniek. Stel dat ook nu weer de geschiedenis enigszins rijmt
dan zou de koers de komende dagen zijn weg omhoog gaan vinden, op jacht naar ons eerst volgende langere termijn prijsdoel van €63.605 (Fib Level 3.618).

Bitcoin Update: bears nemen controle over, flinke volatiliteit verwacht

4-uurgrafiek

Het leek er gister na het vormen van een higher low en de push omhoog sterk op dat bitcoin zijn bearish markstructuur zou gaan doorbreken, echter was dit zoals eerder gezegd voor korte duur. De bearish retest (zwarte kruis) en de daling die volgde heeft de koers onder het supportgebied van $55.000 gebracht en zelfs onder de 200 MA en EMA. De laatste keer dat de koers onder de beide MA’s uitkwam was eind februari en dit is iets om rekening mee te houden.

Een koers boven de MA’s duidt op een uptrend en hieronder impliceert een downtrend. Op dit moment zullen we dus rekening moeten houden met verdere koersdalingen richting $50.000 of zelfs richting $46.000 (Fib Level 2.618).

Bitcoin Update: bears nemen controle over, flinke volatiliteit verwacht

1-uurgrafiek

Op de 1-uur grafiek zien we niet alleen een bearish retest van het supportgebied van $55.000 maar ook van de beide MA’s. Dit geeft ons op korte termijn weinig reden om bullish te zijn.

De bearish retest van de beide MA’s zou net als in het verleden vaker het geval was (zie zwarte kruizen) kunnen duiden op een lokale top. Het heroveren van beide MA’s is het meest veilige moment om weer overwegend bullish te zijn.

Tot die tijd ligt een verdere daling richting het supportgebied van $50.000 of zelfs richting $46.000 het meest voor de hand.

Bitcoin Update: bears nemen controle over, flinke volatiliteit verwacht

Aflopende Futures, redding of genadeklap?

De naderende vervaldatum van de miljarden aan Bitcoin Futures hebben invloed op de bitcoin prijs omdat handelaren nieuwe positie zullen gaan innemen of juist hun positie gaan verkleinen of winsten nemen. Dit zorgt voor meer volatiliteit in de onderliggende asset, en in dit geval de ‘normale’ bitcoin koers.

De te verwachten stijging in handelsactiviteit resulteert over het algemeen in flink toenemende prijsvolatiliteit. Welke kant dit de komende 48 uur op zal gaan weet niemand.

Voor nu is het verstandig om je risico’s te beheersen en niet al te grote posities in te nemen, totdat duidelijk is of het aflopen van de $8 miljard aan Bitcoin Futures een positief of negatief effect zal hebben op de huidige bitcoin koers. Maar een flinke storm is in ieder geval op komst!


Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin (BTC). Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. PAASACTIE: 20% korting op Bitcoin Chocolade Duo

    Door: Mitch Geurtsen

    Mitch is met zijn jarenlange ervaring een belangrijke kracht voor het team van Bitcoinmagazine.nl. Hij is gespecialiseerd in grafiek analyse en heeft veel kennis van de cryptomarkt. Hij is erop gericht om complexe materie op een simpele en toch feitelijke en doeltreffende manier over te brengen ...