De 10 ‘must haves’ van cryptomuntenhandelaar Joël Happé voor 2018 (+videobonus!)

Bitcoin Magazine vroeg aan tradingexpert Joël Happé (LinkedIn-profiel) naar zijn top 10 voor dit jaar. Daaronder staan een aantal opvallende namen zoals Power Ledger, GET en Salt. De top 10 ziet er als volgt uit:

bitcoin meester

De 10 cryptomunten van cryptohandelaar Joël Happé

 1. Bitcoin (BTC)
  Happé: “Bitcoin blijft de holy grail van de crypto. De transactie fees zijn behoorlijk opgelopen en ik verwacht dat dit in 2018 een probleem blijft, desondanks zal de vraag alleen maar toenemen. Op testnet zijn door de ontwikkelaars al serieuze stappen gemaakt om bitcoin schaalbaar te maken, en er is simpelweg wereldwijd steeds meer interesse in blockchain technologie en cryptocurrency. In de praktijk is er nog geen enkele cryptomunt die echt schaalt met de vraag van vandaag, dus de kritiek op bitcoin vind ik daarom soms wat overdreven.
  Ik heb door de jaren heen meermaals voorbij horen komen dat het einde van de bitcoin nabij is, maar uiteindelijk bleek dit altijd FUD en een mooie gelegenheid voor de whales om goedkoop munten in te slaan. Raak dus ook in 2018 vooral niet in paniek. Hodl en BTFD!”
 2. Litecoin (LTC)
  Happé: “Litecoin, een munt waar ongetwijfeld iedereen van heeft gehoord met een groot aantal liefhebbers in Azië. De betrouwbaarste cryptocurrency voor het doen van betalingen. Litecoin wordt veelal omschreven als het zilver en bitcoin als het goud van de crypto. Misschien doen we Litecoin hier zelfs mee te kort omdat het een munt is die al echt goed werkt als betaalmiddel. Dit heeft LTC de danken aan het stabiele team van ontwikkelaars en eensgezinde community. Vaak worden de nieuwste technieken zoals SegWit in deze munt voor het eerst gepionierd, en met succes! Litecoin is ook altijd een van de grootste groeiers en dat zal in 2018 niet anders zijn”.
 3. Monero (XMR)
  Happé: “Monero heeft als populairste munt die zich richt op privacy opnieuw een geweldig jaar voor de boeg. Privacymunten zijn namelijk een enorme niche markt in de crypto community en dit zie je ook terug in de lijstjes met munten die jaarlijks het meeste rendement opleveren. In 2016 is Monero de meest winstgevende aankoop gebleken en in 2017 was dit Verge, twee privacymunten. Er gaan geruchten dat naast markten die op het deep web acteren dit jaar ook de bekende retailers Monero zullen implementeren als betaalmiddel. Daarnaast ben ik een liefhebber van de ontwikkelaars achter Monero en van mening dat de mogelijkheid om transacties te anonimiseren een goede zaak is. Het is een misvatting dat er altijd inzicht in geldstromen moet zijn en dat bewijst deze munt”.
 4. Ethereum (ETH)
  Happé: “Ethereum gaat dit jaar de eerste stappen zetten om te werken aan de schaalbaarheid van het Smart Contract platform. Momenteel is Ethereum onvoldoende efficient om in piektijden betrouwbaar te blijven. Transacties blijven lange tijd hangen en soms zit alles vast. Er zal een begin worden gemaakt aan de migratie van Proof of Work naar Proof of Stake en vervolgens poogt Ethereum om met de zogenaamde Plasma en Sharding-oplossingen meer dan 100x het aantal transacties te verwezenlijken. Dit zijn belangrijke upgrades omdat blockchain technologie de komende jaren aan populariteit zal blijven winnen. Gelukkig heeft Ethereum met Vitalik een van de briljantste personen van onze tijd aan boord en is op 31 december 2017 de scaling van start gegaan op testnet”.
 5. NEO (NEO)
  Happé: “Neo, ook wel bekend als de ‘Chinese Ethereum’, is het eerste officiële blockchain project van China met als doelstelling het bouwen van een Smart Contract platform. Dit jaar verwacht ik veel nieuwe ICO’s op het NEO platform die als een katalysator werken en de prijs makkelijk in de honderden dollars zullen duwen. Daarnaast besteden de ontwikkelaars van NEO er prijzenswaardige zorg aan om compliant te blijven met de overheid. De Chinese markt is enorm en dat maakt NEO een munt voor de lange termijn!”
 6. Mothership (MSP)
  Happé: “Mothership wordt een nieuwe cryptocurrency exchange en token markt met ingebouwd e-Residency programma van Estland. Blockchain bedrijven, startups en particulieren kunnen daardoor via MSP gelijk hun euro’s omwisselen voor bitcoins, ethers en andere cryptomunten zonder eerst door een ouderwets verificatie proces te moeten. Daarnaast wordt voor ICO’s en bedrijven al het legale papierwerk uit handen genomen en bouwen ze met de e-Resident digitale identiteit extra veiligheid in de digitale wallets. Voor exchanges is het altijd belangrijk om compliant te blijven met de overheden en MSP heeft alle papieren om een succes te worden in het cryptovriendelijk Estland”.
 7. Power Ledger (POWR)
  Happé: “Power Ledger gebruikt de blockchain om P2P uitwisseling van overschot aan energie mogelijk te maken. Daarmee is Power Ledger volgens veel analytici een schot in de roos met een van de meest nuttige use cases van blockchain. Iedereen heeft immers energie nodig. Wanneer huishoudens en bedrijven in real time energie kunnen uitwisselen wordt de hele energiesector meer gedistribueerd en voor iedereen goedkoper. Duurzame energie is namelijk in overschot aanwezig, alleen nog niet overal goed verdeeld”.
 8. Seal (SEAL)
  Happé: “Seal integreert NFC chips met blockchain technologie om unieke informatie toe te schrijven aan producten in een digitale kopie op de blockchain. Vervalsing van merkproducten is een serieus probleem waar veel geld aan wordt uitgegeven. Daarom stelt Seal iedereen in staat om authenticiteit van producten te verifiëren door middel van een eenvoudige scan met een smart device. Daarnaast kan de Seal token worden gebruikt om eigendom te claimen door de overdracht vast te leggen op de blockchain. De revolutionaire technologie van Seal zorgt voor vertrouwen bij de consument, is een service naar merken en lost het probleem van counterfeiting voorgoed op. Simpel, snel en transparant!”
 9. GET (GET)
  Happé: “GUTS is het eerste ticketsysteem dat via blockchain eigendom van SMART-tickets registreert. Het maakt hierbij gebruik van de Guaranteed Entrance Token. GET maakt ticket fraude onmogelijk, omdat elke ticket uniek is en de transacties decentraal worden bijgehouden. Daarnaast zijn de kaarten alleen tegen een vaste prijs verhandelbaar waardoor er eindelijk een einde komt aan de belachelijke prijzen op de tweedehands ticketmarkt”.
 10. SALT (SALT)
  Happé: “Salt bouwt een markt voor het aangaan van leningen waarbij de focus ligt op de waarde in de crypto portemonnee van de klant. Omdat de blockchain betrouwbaar en inzichtelijk is worden alle risico’s afgedekt. Daarnaast komen cryptomiljonairs veelal niet in aanmerking voor traditionele financiële producten, of ze moeten eerst afstand doen van hun favoriete cryptomunten. Hier biedt de Salt Lending markt uitkomst, waar iedereen veilig geld leent en uitleent zonder gedoe. Blockchain backed loans!”

Noot redactie: Happé is zelf marketeer van SEAL, nummer 8.

Inschrijven nieuwsbriefBonus: Video-interview met Vincent Everts

Trendwatcher Vincent Everts en organisator van de Dag van de Crypto:

Mis niks meer!
Invalid email address