Technische Analyse

Bitcoin en Technische Analyse

De markt van bitcoin (BTC) kent veel factoren. Een groot gedeelte koopt 'gewoon' bitcoin, maar er is ook een groeiende groep mensen die dagelijks aan de slag gaan met grafieken. Middels technische analyse en het herkennen van patronen probeer je te anticiperen op wat de markt gaat doen.

Ben je geïnteresseerd in dagelijkse video's waarin we de bitcoin koers doornemen? Kom dan eens langs op YouTube

Technische analyse technieken

Er zijn tal van manieren om grafieken te bekijken. Ben je op zoek naar een introductie? Lees dan onderstaande artikelen.

Relative Strength Index (RSI)

De Relatieve Sterkte Index of RSI is een indicator die helpt het koop- of verkoopmoment van te bepalen. De horizontale as is een tijdas, de verticale as vertoont een schaal die 0 als minimum en 100 als maximum heeft. Op 30 en 70 wordt er een horizontale lijn getekend, zo ontstaan drie zones.

De RSI heeft altijd een waarde tussen 0 en 100. De RSI kun je gebruiken tijdens het handelen.

Lees verder: Relative Strength Index (RSI) indicator uitgelegd 

Support en resistance

Voor het vinden van de meest belangrijke resistance/support worden vaak trendlijnen gebruikt. Deze lijnen geven de trend weer. Een trend breken heeft heel wat kracht nodig. Zowel het omhoog als het omlaag breken.

Vaak vormt een trendlijn een hele sterke support en/of resistance. 

Lees verder:  Support en resistance

Elliot Wave Theory

Circa 90 jaar geleden in de jaren '20 van de vorige eeuw, leefde de accountant Ralph Nelson Elliot. Na een analyse van 75 jaar aan aandelenmarktdata kwam hij tot de conclusie: hier zitten herhalende patronen in. Kortom, de koersen is meer dan een zooitje ongeregeld en chaos.

Pas op 66-jarige leeftijd had hij de moed verzameld om dit te delen met de wereld. Hij bracht het boek uit met de titel The Wave Principle.

Lees hier verder: Bitcoin en technische analyse: de Elliot Wave Theory

Divergence Trading


Zou het niet perfect zijn om de prijs veel beter te kunnen voorspellen en eerder in een trade te kunnen stappen? Een divergence is een van de belangrijkste indicatoren. Om te beginnen is het natuurlijk handig om te weten wat een divergence nou eigenlijk is, en hoe je deze kan herkennen. Divergence zelf zegt het eigenlijk al, “afwijking”.

Lees verder: Divergence Trading, wat is dat?

Volume als indicator

Dagelijks wordt er heel wat Bitcoin (BTC) op beurzen heen en weer geschoven. Het gaat om enkele miljarden dollars per dag die van eigenaar wisselen. Deze bewegingen heet ook wel handelsvolume, of kortweg volume.

Volume kán een voorspeller zijn van de toekomstige koers van Bitcoin. Want het geeft inzicht hoe de markt reageert op bepaalde prijzen.

Lees verder: Volume als indicator

Hieronder vind je de laatste updates voor de koers van BTC. 

Technische Analyse Nieuws

Lees al het laatste nieuws over Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties