Bitcoinbeurzen kunnen de vraag niet meer aan

Bitcoin staat alweer 26 procent hoger voor dit jaar, die net een week bezig is. In 2017 kende het ook al een stijging van meer dan 1.300 procent. De hype lijkt dus verre van voorbij en dat is terug te zien aan de markt.

Een hoop mensen willen graag de markt betreden om zo mee te kunnen profiteren van de cryptohype. Het zorgt echter voor de nodige problemen.

Toonaangevende bedrijven als Binance, Coinbase en Bittrex kunnen de vraag niet meer aan.

Overbelasting

Op 4 januari gaf Binance aan dat, als gevolg van recente toename in gebruikersgroei, er voor 30 minuten geen gebruik meer gemaakt kon worden van het platform wegens een routinematige upgrade van het systeem.

Op de 5e gaf het bedrijf aan dat zij voor onbepaalde tijd geen nieuwe gebruikers meer zal registreren.
Het populaire handelsplatform sloot zich daarmee aan bij een groeiende lijst aan cryptobeurzen die nieuwe aanmeldingen niet langer kan verwerken.

CEX.IO, Bitfinex en Bittrex kampen namelijk allemaal met soortgelijke problemen en lieten weten nieuwe registraties op te moeten schorten wegens de enorme instroom aan nieuwe aanvragen.
Ook andere exchanges zoals Kraken meldde ernstige operationele problemen wegens de te grote vraag.


https://twitter.com/CoinExchangeio/status/949369014635061248
https://twitter.com/CoinExchangeio/status/949524646877044737

Ook Coinspot ervaart de nodige problemen. Het bedrijf, een van de meest gebruikte en vertrouwde exchanges in Australië, geeft banken de schuld van het probleem.

Op haar website gaf zij aan: “We assure you we are just as unhappy with the situation as you but unfortunately Australian banks have been so far unwilling to work with the digital currency industry which leads to frequent account closures and strict limits on accounts whilst they remain operational, in effect debanking our industry”

India in de cryptohypemodus

In India is Unocoin momenteel de grootste cryptobeurs. Zij zag vorige maand het aantal registraties stijgen van gemiddeld 1.000 per dag naar 10.000 per dag.
Het totale aantal gebruikers staat nu bijna op 10 miljoen en Unocoin heeft gebruikers gewaarschuwd voor vertragingen.

Het Indiase Coinsecure heeft ondertussen 4.000 inschrijvingen per dag.
Ook zij waarschuwde gebruikers geduld te moeten hebben met het KYC-proces (know your customer). De grotere aantallen aanvragen zorgen voor een langere verwerkingstijd.
Het eveneens Indiase ZebPay heeft ondertussen 2 miljoen gebruikers en ziet een vergelijkbare toename aan gebruikersregistraties en transacties.

Binance

Binance verkondigde onlangs het grootste crypto handelsplatform ter wereld te zijn gekeken naar volume. Dagelijks wordt er voor 3,9 miljard dollar verhandeld.

Het bedrijf heeft 2,9 miljoen gebruikers op haar platform en dat terwijl het pas sinds juli 2017 bestaat.
Het team achter Binance schrijft de snelle groei toe aan haar goede service, de technologie en haar affiliateprogramma’s. Maar de relatief simpele verificatieprocedure voor klanten mag ook worden meegenomen.

Hoe dan ook, het groeitempo lijkt niet langer houdbaar zonder een upgrade van de infrastructuur.
Daarmee wordt duidelijk dat de hype verre van voorbij is en mensen staan te popelen om de markt te betreden.

Bronnen: Bitcoin, Times of India, Cryptocoincharts, The New Daily

Foto: Flickr / Erich Ferdinand

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!