Onderzoek Maurice De Hond: Nederlanders stoppen gezamenlijk 3 miljard euro in cryptomunten

Circa 400.000 Nederlanders bezitten cryptomunten, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond (Peil.nl) in opdracht van Becon.global en Vincent Everts, organisatoren van de Dag Van De Crypto. Bezitters van cryptomunten zijn vooral mannen tussen de 25 en 45 jaar. Een beduidend hoger aantal dan de 135.000 huishoudens die onderzoeksbureau TNS Kantar deze zomer becijferde. Dat kan erop duiden dat het aantal huishoudens dat belegt in cryptomunten in korte tijd sterk is gegroeid.

Lees hier het interview met Reg van Steen (TNS/Kantar): “Klassieke beleggers zien de cryptomunten nog niet zitten”

3 miljard euro ‘Nederlands’ kapitaal

Volgens De Hond stoppen Nederlandse beleggers gezamenlijk circa 3 miljard euro in deze markt. Op moment van schrijven is de totale marktkapitalisatie: €409 miljard. Dat betekent dat cryptogeld nu bijna 1% van het totale spaartegoed (€340 miljard) van alle Nederlanders tezamen bedraagt. De gemiddelde portfolio is circa €7.300 groot. Voor de mensen die cryptomunten ligt dit percentage met gemiddeld 17 procent hoger, uitgaande van een gemiddeld spaartegoed van €45.000.

Waardeontwikkeling

De helft van de mensen die cryptomunten hebben, verwachten een waardestijging van 200 procent of meer. De helft van alle Nederlanders denkt juist dat de bitcoin in waarde gaat dalen dit jaar. Van de mensen de cryptomunten heeft, zou 66% graag willen dat aan en verkopen via hun eigen
vertrouwde bank zou lopen. Bij de gemiddelde Nederlander is dit 24%. 82% van de crypto-bezitters wil niet dat de overheid hen beschermt. Bij niet bezitters wil 46% wel bescherming maar 44% niet.

Loterij

Bijna een kwart (22%) van de Nederlanders vindt cryptomunten oplichterij. In tegenstelling tot de bezitters waar 99% er van overtuigd is dat niet zo is. Onbekend maakt onbemind. Miljoenen mensen spelen in de Postcodeloterij. Van de mensen die cryptomunten hebben, heeft 95% er hogere verwachtingen van dan meespelen in de loterij. Ook van de Nederlanders die geen cryptomunten hebben, verwacht 1 op de 3 dat je meer mee kunt verdienen met cryptocurrencies, dan met een lot in de Postcodeloterij.

Dag van de Crypto kortingsactie

Ook interesse? Koop kaarten voor de Dag van de Crypto met een bijzonder aantrekkelijke korting!

Klik op deze link, volg de instructies en claim je korting met de code BTCMAG30!

Bron: persbericht Becon.global / Vincent Everts

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!