Nieuws » Onderzoek: ‘Aantal Nederlandse beleggers in crypto niet afgenomen na recente daling’

Onderzoek: ‘Aantal Nederlandse beleggers in crypto niet afgenomen na recente daling’

Volgens onderzoeksbureau Multiscope hadden zo’n 865.000 Nederlanders deze maand cryptomunten in bezit.
Dat is een stuk hoger dan wat eerder bleek uit grootschalig onderzoek door Kantar TNS, dat begin deze maand aangaf dat het aantal Nederlandse beleggers in crypto’s is geëxplodeerd naar 580.000.
Uit onderzoek van Maurice de Hond kwam weer een ander cijfer naar voren. Dat wees uit dat circa 400.000 Nederlanders cryptomunten bezitten.

Lange termijn visie

Hoe dan ook blijkt uit dit onderzoek dat het aantal beleggers in cryptovaluta’s niet gedaald is na de flinke koersdalingen de afgelopen weken.
Dit komt mogelijk doordat Nederlandse beleggers relatief lage bedragen in cryptogeld investeren en voor de lange termijn beleggen, stelt onderzoeksbureau Multiscope op basis van eigen onderzoek.
Volgens het bureau steken beleggers gemiddeld 200 euro in cryptomunten. Men blijkt daarbij geen grote risico’s te nemen, want minder dan 1 procent investeerde in cryptovaluta’s met geleend geld.
Ook zitten Nederlanders voor de lange termijn in cryptomunten. Zo’n 71 procent geeft aan het te zien als een investering op de lange termijn.

  bitcoin meester  

Geen uitstappers

Half januari stond driekwart van de cryptobezitters nog op winst. Deze maand blijkt nog maar 51 procent een positief rendement te kennen. Het weerhoudt de beleggers echter niet te blijven hodlen.
Het lage investeringsbedrag en het feit dat ze er voor de lange termijn inzitten is daarbij volgens Multiscope een mogelijke verklaring waarom er weinig bezitters uitstapten tijdens de daling.
De resultaten komen uit de Cryptovaluta Monitor. Een onderzoek van Multiscope, specialist in online marktonderzoek, waarbij twee metingen zijn uitgevoerd.
De eerste meting was in de week van 16 januari en de tweede meting in de week van 12 februari.

Bron: Multiscope

Foto: Flickr / Jason Rainman

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

 

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Oplichters gebruiken extensies voor stelen bitcoin’, aldus Casa-CEO

Wessel Simons

Noord-Koreanse bitcoin hackers van $2 miljard targets voor Amerika

Robin Heester

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder