Nieuwsberichten » Bitcoin » Amerikaans senator: “Cryptovaluta en blockchain potentieel net zo disruptief als mobiele telefoon”

Amerikaans senator: “Cryptovaluta en blockchain potentieel net zo disruptief als mobiele telefoon”

Cryptovaluta en de onderliggende blockchaintechnologie zijn potentieel net zo disruptief als de mobiele telefoon eind jaren tachtig, wat ten koste ging van de vaste telefoonlijn, aldus Amerikaans senator Mark Warner tegenover Yahoo Finance. Volgens Warner kún je de valuta niet helemaal los zien van de blockchaintechnologie, iets wat in het publieke debat vaak gebeurt.

Cryptovaluta

Warner, senator voor de staat Virginia namens de Democratische partij, deed zijn uitspraken tijdens een vergadering van de Commissie Senate Banking, Housing en Urban Affairs over cryptovaluta. Hij verwacht dat de huidige marktkapitalisatie nog fors groter wordt, tot wel 20.000 miljard dollar in 2020. De huidige market cap ligt op 380 miljard dollar.

Mobiele telefoon

Warner is zelf miljardair geworden in de smartphone-industrie. Hij zegt: “Ik had het geluk dat ik begin jaren tachtig in de mobiele telefoniewereld terugkwam. Iedereen dacht dat het een klein bedrijf zou worden. Maar ze hadden het mis, en ik werd rijk. Ik denk dat we op het punt staan om hetzelfde soort veranderingen door te voeren, en we zullen deze ontwikkeling moeten omarmen”.
Hij erkent dat er problemen zijn op het gebied van consumentenbescherming, het witwassen van geld en cyberbeveiliging die moeten worden aangepakt. Hij betoogde dat dit de reden was waarom de Financial Stability Oversight Council (FSOC) in de eerste plaats werd opgericht.

Ook denkt hij dat de CFTC wellicht te snel is futures op bitcoin heeft toegestaan, terwijl de SEC nog niet om op beurs verhandelde fondsen (ETF’s) had gevraagd. Warner: “Vanuit de overheid is er een strakke regie nodig, want deze industrie kan zeer ontwrichtend zijn voor de bestaande orde, vergelijkbaar met de mobiele telefonie revolutie.”

Bron: Yahoo Finance

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder