Line, de Japanse tekst app vergelijkbaar met WhatsApp, gaat een cryptodienst aanbieden.

Chat app Line gaat diensten aanbieden in cryptovaluta

Line, de Japanse tekst app vergelijkbaar met WhatsApp, gaat een cryptodienst aanbieden. Zij heeft zich als cryptobeurs laten registreren in Japan, waarna haar huidige en toekomstige gebruikers met de app van Line in cryptovaluta’s kunnen handelen.

Techcrunch geeft aan dat het waarschijnlijk het grootste bedrijf betreft, met een focus op consumenten, dat zich met crypto bezig gaat houden.

Concurrentie

Haar vier belangrijkste markten betreffen Japan, Thailand, Taiwan en Indonesië. Met 168 miljoen actieve gebruikers een flinke markt. In totaal kent zij maandelijks 200 miljoen actieve gebruikers. Line is in bovengenoemde vier landen een stuk populairder dan chatdienst WhatsApp, maar ook met groeiende concurrentie van Facebook’s Messenger moet Line aan de bak.

Op deze wijze hoopt zij zich te onderscheiden van de concurrentie. Daar waar Facebook’s CEO Mark Zuckerberg eerder aankondigde wel toekomst te zien in crypto en de blockchain, verbiedt Facebook sinds twee dagen advertenties aangaande cryptovaluta’s.

Nieuwe aanpak

Line, dat vooral bekend staat om haar mascotte – een beer genaamd Brown, gaf woensdag aan dat het een nieuw bedrijf start, Line Financial Corporation.
Daarin worden verschillende financiële diensten ondergebracht dat Line gebruikers moet voorzien van onder meer een cryptoplatform, leningen en verzekeringen.

De berichtendienst, dat al betalingen via haar mobiele app aanbiedt – een dienst waar veel gebruik van wordt gemaakt, gaf aan dat het zich bij de Japanse financiële autoriteiten heeft geregistreerd als beurs dat virtuele valuta aanbiedt.

Eerste gereguleerde markt

De Financial Services Agency van Japan kondigde vorig jaar aan dat zij als eerste land ter wereld regels zal implementeren aangaande cryptovaluta’s. Een goede zet wat ook terug te zien is in handelsvolume. Een groot gedeelte van de handel in bitcoin is in Japanse yen.
Japan heeft ondertussen 16 crypto exchanges dat onder licentie opereren, eenzelfde aantal staat in de wacht voor een aanvraag.

Blockchain

Line gaf ook aan onderzoek en ontwikkeling te promoten in de blockchain technologie, de technologie achter bitcoin. Verschillende experts zullen daarvoor worden aangetrokken vanuit de finance wereld en gerelateerde technologieën.

Aandelen Line gingen hard omhoog op het nieuws woensdag, met 4,4 procent, om vandaag vervolgens flink terug te vallen. Op donderdag ging er 5,6 procent vanaf, haar hardste daling in negen maanden, wegens tegenvallende resultaten in het vierde kwartaal vorig jaar.

Bronnen: Bloomberg, Financial Times, Techcrunch

Foto: Flickr / Hajime Nagahata

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!