Nieuws » Circle, de Paypal binnen crypto, koopt cryptobeurs Poloniex

Circle, de Paypal binnen crypto, koopt cryptobeurs Poloniex

De vijf jaar oude startup Circle heeft de Amerikaanse cryptobeurs Poloniex overgenomen. Volgens Fortune zal betaalprovider Circle zo’n 400 miljoen dollar neerleggen voor de overname.

Goldman Sachs

Poloniex bestaat al enkele jaren en was eerder een van de grootste. Tegenwoordig zijn er verschillende andere beurzen waar Poloniex mee concurreert. Investeerders in de startup Circle betreffen Goldman Sachs, de Chinese Internet gigant Baidu, en venture capital goeroe Jim Breyer, een van de eerste investeerders in Facebook.

De PayPal van bitcoin

Circle betreft een bijzondere startup. Het bedrijf gaf in eerste instantie vijf jaar geleden aan een bitcoin bedrijf te zijn dat bitcoin toegankelijker wilde maken. Het was de bedoeling de PayPal van bitcoin te worden en gebruikt de blockchain als achterliggende technologie voor haar platform.

Daarna noemde het zichzelf een sociaal betaalbedrijf, een concurrent van Venmo. Dat is het best te vergelijken met wat we in Nederland kennen als Tikkie. De woorden bitcoin en blockchain waren nergens meer te vinden op de website van het bedrijf. Maar recentelijk stapte Circle weer volop in de wereld van cryptocurrencies.

Startup

Met de overname van Poloniex wordt Circle een directe bedreiging voor de grootste cryptobeurs van de VS op het moment: Coinbase. Maar ook zeker de ietwat kleinere beurzen, Bittrex en Kraken, hebben natuurlijk te vrezen van Circle. In juni 2016 werd Circle gewaardeerd op zo’n 480 miljoen dollar. Tegenwoordig zal dat bedrag vele malen hoger liggen. Met inkomsten van Poloniex opgeteld komt Circle nu al uit op een jaarlijkse omzet van 1 miljard dollar. En Circle Trade handelt per jaar zo’n 24 miljard dollar aan transacties af, nog zonder Poloniex. Niet slecht voor een startup die pas vijf jaar bestaat.

Wall Street

Met de uitbreiding legt Circle de fundering voor de dag wanneer cryptovaluta’s minder volatiel zijn en het gebruik van tokens onbetwist zal zijn. Bobby Cho, hoofd trading bij Circle rivaal Cumberland, verwacht dat dit jaar het jaar wordt dat ook Wall Street de cryptowereld instapt. Al maanden gaan de geruchten dat Goldman Sachs een eigen crypto trading desk op gaat zetten. Tot op heden blijft het bij geruchten, maar middels haar investering in Circle kan men toch spreken van een directe exposure in de cryptowereld.

Centre protocol

Circle werkt volgens Fortune ook aan het “Centre protocol”. Dat er voor zal moeten gaan zorgen dat Alipay, PayPal, Circle en andere digitale beurzen met elkaar kunnen samenwerken / compatibel zijn. Al met al bijzonder nieuws en wellicht zorgt het voor nieuw leven in de cryptomarkt, dat de afgelopen maanden flink in waarde in heeft moeten boeten.

Bronnen: Reuters, Tech Crunch, Fortune

Foto: Flickr / Jason Benjamin

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder