ripple » Ripple gaat samenwerking aan met centrale bank Saudi Arabië

Ripple gaat samenwerking aan met centrale bank Saudi Arabië

Bitcoin kent weer wat opwaarts momentum en koerst boven de 10.000 dollar.

Prijzen van de grootste cryptomunten zijn de afgelopen dagen tientallen procenten gestegen, zeker nadat Zuid-Koreaanse autoriteiten bekend maakten dat ze geen grootscheeps verbod uitvaardigen op cryptobeurzen. Iets wat onofficieel al een tijd bekend was.

Saudi Arabian Monetary Authority

Ondertussen maakte de op twee na grootste cryptomunt ripple (XRP) bekend dat zij een samenwerking aangaat met de Saudische Centrale Bank.

Samen met de Saudi Arabian Monetary Authority (SAMA), de centrale bank voor het Saudische Koninkrijk, gaat ripple de betalingsinfrastructuur van lokale banken verbeteren.
Ripple en SAMA hebben een proefprogramma opgezet waarbij banken gebruik kunnen maken van xCurrent, een gestandaardiseerde software oplossing gecreëerd door Ripple.

Van ripple’s website:

“SAMA’s use of xCurrent has the potential to radically shift how banks in the Kingdom of Saudi Arabia (KSA) send money globally. The KSA now has access to every financial institution (banks and payment providers) on RippleNet, which will not only help modernize their payments systems, but also further their reach into major corridors.”

SAMA betreft de tweede centrale bank dat Ripples xCurrent gaat gebruiken om het betalingsverkeer te revolutioneren. Vorig jaar was het de Bank of England dat met succes een conceptproject met ripple draaide.

Dilip Rao, global head infrastructure innovation bij Ripple, is dan ook van mening dat de samenwerking met de SAMA onderdeel is van een golf aan erkenning door financiële instituties wereldwijd, die daarmee de impact dat de blockchain technologie op het betalingsverkeer kan hebben bemerken.

Rao: “Central banks around the world are leaning into blockchain technology in recognition of how it can transform cross-border payments, resulting in lower barriers to trade and commerce for both corporates and consumers. SAMA is leading the charge as the first central bank to provide resources to domestic banks that want to enable instant payments using Ripple’s innovative blockchain solution.”

Western Union

Naast de samenwerking met SAMA werd gisteren ook bekend dat de Amerikaanse betalingsverwerker Western Union tests uitvoert op het blockchainnetwerk van ripple.

Door de blockchaintechnologie van ripple gaan betalingen een stuk sneller. Dat is in het belang van Western Union die veel kapitaalbuffers achter de hand moet houden om betalingen van haar klanten te kunnen voldoen. Beide bedrijven waren al langer in gesprek met elkaar over een samenwerking.

Bronnen: Ripple, Reuters

Foto: Descryptive.com

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder