Coinbase komt met een eigen indexfonds

Coinbase komt een eigen indexfonds, de Coinbase Index Fund. Dat meldt de grootste ruilbeurs ter wereld op hun eigen blog. De index tracker bestaat uit cryptomunten die zijn genoteerd aan de GDAX, ook wel bekend als de Global Digital Asset Exchange. Deze ruilbeurs is primair gericht op professionele handelaren in tegenstelling tot de ‘consumentenversie’ van Coinbase. Elk aandeel wordt gewogen naar marktkapitalisatie. Op dit moment bestaat de index uit: bitcoin (62%), ethereum (27%), bitcoin cash (7%) en litecoin (4%). De waarde is ruim 4.800 dollar.

Nieuwe cryptovaluta aan de GDAX-beurs worden direct toegevoegd aan het fonds. Vooralsnog is investeren in het fonds alleen nog voorbehouden aan beleggers die in de VS zijn geaccrediteerd als belegger.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase indexfonds

Met het indexfonds wil Coinbase haar gebruikers de kans bieden om in een gediversifieerd cryptofonds te stappen. Op termijn wil de marktleider meer indexfondsen gaan lanceren.

Bron: Coinbase

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...