5 cryptomunten om te ‘hodlen’ tot 2020

Litecoin (LTC) en vier andere cryptomunten om te ‘hodlen’ tot 2020

De redactie van nieuwssite Oracle Times heeft 5 cryptomunten op een rij gezet die we volgens hen tot 2020 moeten ‘hodlen’, vasthouden zonder te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de koning, keizer en admiraal van de cryptovalutamarkt. De grootste qua marktkapitalisatie (153 miljard dollar) en marktdominantie (44%). Met de komst van het Lightning netwerk zullen betalingen met bitcoin sneller en goedkoper worden, zo is de verwachting.

5 cryptomunten om te 'hodlen' tot 2020

Door de toekomstige schaarste van de bitcoin, zal de waarde naar verluidt alleen maar toenemen. Een ‘bull’ zoals Ronnie Moas, een van de meest toonaangevende beursanalisten van de VS, is een toekomstige waarde van 200.000 tot 300.000 dollar per stuk zeer goed denkbaar. Zijn redenatie: door schaarste ontstaat er een ‘run’ op deze munt. Hij verwacht dat de grote institutionele beleggers, die nog langs de zijlijn staan, de komende jaren met veel kapitaal gaan instappen. Regelmatig tweet Ronnie dat hij wat bitcoin heeft bijgekocht.

2. Ethereum

Ethereum is de nummer twee van de cryptovalutamarkt als belangrijkste platform om slimme contracten en decentrale applicaties (dapps) op te bouwen. Zeg maar de Internet Explorer binnen het Windows-platform. Het komende jaar is de verwachting dat de club van Vitalik Buterin deze positie wel vast kan blijven houden, ondanks toenemende populariteit van de platformen NEO en EOS. Want er worden zeer veel nieuwe applicaties verwacht, ook dankzij de koersen die nu lijken aan te trekken. Grote vraag is of het netwerk van ethereum de populariteit aankan.

5 cryptomunten om te 'hodlen' tot 2020

3. Ripple (XRP)

Ripple (XRP) kan en mag niet op de lijst ontbreken, vindt Oracle Times. Vanwege het centrale karakter van ripple en de XRP-munt niet de meest populaire optie uit de in totaal 1.550 cryptomunten. Wel nog steeds nummer drie van de lijst. Volgens sommige betaalexperts is Ripple de aangewezen partij om het verouderde Swift-systeem te vervangen. Die stap kan ervoor zorgen dat meer banken gebruik gaan maken van deze cryptomunt. Op dit moment kan het netwerk 1.500 transacties per seconde verwerken tegenover zeven transacties per seconde op het bitcoinnetwerk. Zodra de grootste ruilbeurs Coinbase ripple zal toevoegen, kan de koers een nieuwe boost krijgen.

5 cryptomunten om te 'hodlen' tot 2020

4. Litecoin (LTC)

Zilver is historisch gezien (bijna) altijd een goed alternatief voor goud gebleken. Litecoin is in 2011 dan ook ontstaan als het ‘zilveren’ alternatief voor de bitcoin. Charlie Lee wilde vooral een munt die sneller nieuwe applicaties kon adapteren, een snellere, flexibele variant op de bitcoin. Daar waar bitcoin meer een “store of value” kent, is het met litecoin de bedoeling dat mensen er werkelijk gemakkelijk mee kunnen betalen. De tijd die nodig is om een transactie met litecoin uit te voeren betreft een vierde van de tijd die nodig is voor dezelfde transactie met bitcoin, waardoor deze munt voor dagelijkse betalingen en transacties een prima alternatief is.

5. Stellar (XLM)

Stellar Lumens, in de volksmond bekend als Stellar, is een open-source netwerk dat digitale transacties faciliteert. Het is gemaakt door mede-oprichter van ripple, Jed McCaleb. Stellar en ripple zijn dus vergelijkbaar omdat ze gebaseerd zijn op hetzelfde protocol. Maar waar ripple zich richt op transacties tussen grote financiële instellingen en banken richt stellar zich op kleinere transacties tussen individuen.

Door de samenwerking met IBM en de stijgende vraag naar cryptovaluta in het algemeen explodeerde de prijs van stellar met meer dan 900 procent in december vorig jaar. Volgens Oracle Times zal stellar blijven groeien en in 2020 tot de top 5 munten behoren in marktkapitalisatie en adoptie.

Bron: Oracle Times

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...