binance crypto Australie cryptocurrencies bitcoin
Nieuwsberichten » Altcoin » Binance met open armen ontvangen op Malta

Binance met open armen ontvangen op Malta

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange gekeken naar handelsvolume, opent haar deuren in Malta.

Fake news

Het bedrijf, dat afgelopen jaar werd opgericht in Hong Kong, zou volgens berichten in de Nikkei Asia problemen ondervinden van regelgevende maatregelen in China en Japan.

CEO Zhao Changpeng geeft echter aan dat van die verhalen aangaande Japan weinig klopt.

Wat wel klopt is dat Binance spoedig een crypto exchange zal vestigen op het Europese eiland Malta. Volgens de CEO staat zij op het punt deals te maken met verscheidene lokale banken. Die banken moeten het mogelijk maken voor de gemiddelde belegger de crypto beurs te kunnen benaderen middels fiat stortingen en opnames.

Zhao gaf aan: “We are very confident we can announce a banking partnership there soon. Malta is very progressive when it comes to crypto and fintech”

Malta Digital Innovation Authority

Joseph Muscat, de premier van het land, gaf vrijdag op Twitter te kennen blij te zijn met de komst van Binance.

Vorige maand werden plannen onthuld voor een Malta Digital Innovation Authority (digitale innovatie-autoriteit van Malta). Dat zal blockchainbedrijven en bijbehorende activiteiten gaan certificeren en reguleren. De organisatie zal ook een kader tot stand brengen om ICO’s te reguleren, aldus de Malta Independent.

Gedecentraliseerde beurs

Zhao gaf onlangs aan door de Maltese overheid te zijn uitgenodigd om aanstaande wetgeving in te zien. Wetgeving die zeer positief te noemen was voor ondernemingen die in crypto’s handelen.

Misschien nog wel belangrijker nieuws eerder deze maand was dat Binance ook van plan is een gedecentraliseerde exchange op te tuigen. Tien teams zijn daar op het moment mee bezig. De technologie is daarbij momenteel wel nog te langzaam om bestaande gecentraliseerde exchanges te vervangen, aldus Zhao.

Bronnen: Nikkei, Bloomberg, Malta Independent

Foto: Flickr / Martin Fisch

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder