Nieuws » Onbekende bitcoin miljonair geeft miljoenen weg

Onbekende bitcoin miljonair geeft miljoenen weg

Bitcoin heeft nou niet bepaald de beste reputatie. Doordat de cryptovaluta meermalen in het nieuws kwam als zijnde middel dat gebruikt wordt voor witwassen, terrorismefinanciering en andere duistere zaken geeft de cryptomunt voor velen toch een slechte smaak in de mond.

Maar er is ook zeker een kant die vaker onderbelicht blijft.

Pineapple Fund

Sinds december is er iemand die rijkelijk met bitcoins strooit, waarbij hij of zij allerlei goede doelen voor miljoenen dollars, of beter bitcoins, heeft weten te ondersteunen.
In december, toen bitcoin een recordhoogte bereikte van bijna 20.000 dollar, besloot een mysterieuze bitcoin-eigenaar met de naam “Pine” liefst 5.057 bitcoins te doneren. Dat had toen een waarde van 86 miljoen dollar.

Het plan, genaamd “the Pineapple Fund”, werd aangekondigd op Reddit en een simpele website werd aangemaakt om subsidieaanvragen te accepteren.
Pine kocht bitcoin toen het nog minder dan 1 dollar waard was en werd belachelijk rijk.

Hij/zij gaf recentelijk tegen Forbes aan: “So many people in this world who’s put in far more effort and have far less. Spending that money on myself is wasting it. The marginal value of money for me is minimal. From a value perspective, I create value by re-distributing most of the money to people who’ll enjoy it more than me. Crypto almost became a weight on me”

Organisaties door het dolle

Tot nu toe heeft het Pineapple Fund 5.057 bitcoin weggegeven, waarvan 53 miljoen om werd gezet in dollars.
59 organisaties wisten tot nu toe te profiteren van de gulle gever, variërend in donaties tussen de 250.000 tot 5 miljoen dollar.

Ongeveer de helft van de donaties gingen naar organisaties die zich focussen op zorg en conservatie.
“Het was als een droom”, aldus Linda Tannenbaum, wiens non-profit organisatie Open Medicine Foundation (OMF) 5 miljoen dollar mocht ontvangen.

Chase Adam, medeoprichter van internationale gezondheidsgroep van Watsi, dat 2 miljoen dollar kreeg van Pine: “Some people can see it as too simple, but in reality I think it’s actually the most sophisticated way to give—picking organizations they believe in, giving money with few strings attached, and letting organizations focus on their mission”

Verenigde Naties

Ook grotere non-profit organisaties zijn nu bezig met het op grotere schaal verkennen van het gebruik van de blockchain. Vooral zij die multinationaal opereren.

Zo is er het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties. In januari is zij begonnen met het testen van het ethereum netwerk om geld te sturen naar vluchtelingen in Pakistan.
Met succes runt het WFP nu ook in Jordanië een proefproject, waarbij meer dan 10.000 Syrische vluchtelingen wisten te profiteren van het systeem om geld te innen.

Bronnen: Forbes, Reddit, Observer

Foto: Flickr / Andrew Magill

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder