Cryptofonds CombiCoin weer open na tijdelijke stop

Cryptofonds Combicoin is weer opengesteld voor klanten, nadat het begin januari dit jaar uit de lucht werd gehaald. Aanleiding: de Autoriteit Financiële Markten vond dat het bedrijf Triaconta met Combicoin een beleggingsinstelling was. In jargon zouden zij een AIFM zijn, waarvoor een AFM-vergunning nodig is.

Cryptofonds Combicoin

Oprichter Don Molenaar legt in een gesprek met ondernemersplatform Sprout uit aan welke voorwaarden Triaconta vervolgens moest voldoen. De eis van AFM leidde tot oplopende kosten.

Waar lag nu de oplossing? Juridisch advies bood uitkomst. Partijen kunnen hun Combicoins kopen bij de Stichting CombiCoin. De opbrengst daarvan stelt de stichting ter beschikking aan de Triaconta BV, die tegen die waarde het fonds van 30 cryptovaluta vult. Partijen die hun Combicoins willen verkopen, kunnen ook bij de Stichting Combicoin terecht.
Deze manier van handelen is akkoord bevonden door de AFM en is niet vergunningplichtig.

Wachtlijst

Naar eigen zeggen stonden er 1.300 klanten op de wachtlijst bij Combicoin. De marktwaarde van het fonds is in deze huidige beermarkt 7,4 miljoen dollar. Volgens Molenaar is dat 23 miljoen dollar geweest tijdens de hoogtepunt van de markt medio december. 6 procent van de klanten is uitgestapt, meldt Molenaar in het gesprek met Sprout.

De ICO liep tot en met eind september 2017, waarmee het platform 2,3 miljoen euro ophaalden door de uitgifte van CombiCoin.

Bron: Sprout

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!