Nieuwsberichten » Bitcoin » beleggen » Koers ICON schiet 59% omhoog na notering Bithumb

Koers ICON schiet 59% omhoog na notering Bithumb

Langverwacht en toch gekomen: het Koreaanse ICON (ICX) is genoteerd aan de Koreaanse ruilbeurs Bithumb. Het gevolg in het cryptogekke land: de koers van ICX is de afgelopen 24 uur met 59% gestegen.

Bithumb

De ruilbeurs heeft een weggeefactie van ICX airdrops de komende dagen, zo maakt het via Twitter bekend. Handelaren die met meer dan 1 miljoen WON (759 euro) handelen kunnen aan de actie meedoen. De bonussen lopen op tot 20 ICX, zodra iemand meer dan 3 jaar geregistreerd staat aan Bithumb.

ICON

ICON geldt populair gezegd als het Koreaanse equivalent van ethereum, een platform waar startups en bestaande bedrijven hun blockchain op kunnen bouwen. De Koreanen zijn zeer ambitieus: ICON wil álle blockchains ter wereld aan elkaar knopen. Ze richten hun pijlen in eerste instantie op behoefte vanuit de publieke sector: universiteiten, ziekenhuizen, zorgorganisaties, maar ook banken en het bedrijfsleven. Eind januari kreeg het mainnet van ICON een fikse update om ze technologisch klaar te stomen voor deze enorme exercitie.

Krantje afrekenen met ICX?

Bithumb heeft in eigen land een aantal deals gesloten met pinautomatenleveranciers, kiosken en hotelketens zodat klanten met cryptomunten kunnen betalen. Het is een kwestie van tijd voordat je ook je ICX tokens kunt omzetten in Won. Onder het nieuwe Touch B worden bitcoinautomaten in de markt gezet. Bij een kiosk kunnen klanten door het ingeven van een wachtwoord hun tegoed op Bithumb aanspreken om betalingen te doen.

Bronnen: Bithumb / Finance Magnates

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Deze 4 altcoins presteren (op dit moment) beter dan bitcoin (BTC)

Wessel Simons

Icon (ICX) Foundation vergeeft $600.000 bij komende netwerkupdate

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) onder $11.500. TRON, Monero, ICON en DigiByte stijgen flink

Robin Heester

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder