Nieuwsberichten » Bitcoin nieuws » beleggen » Koers ICON schiet 59% omhoog na notering Bithumb

Koers ICON schiet 59% omhoog na notering Bithumb

bitcoin kopen

Langverwacht en toch gekomen: het Koreaanse ICON (ICX) is genoteerd aan de Koreaanse ruilbeurs Bithumb. Het gevolg in het cryptogekke land: de koers van ICX is de afgelopen 24 uur met 59% gestegen.

  bitcoin meester  

Bithumb

De ruilbeurs heeft een weggeefactie van ICX airdrops de komende dagen, zo maakt het via Twitter bekend. Handelaren die met meer dan 1 miljoen WON (759 euro) handelen kunnen aan de actie meedoen. De bonussen lopen op tot 20 ICX, zodra iemand meer dan 3 jaar geregistreerd staat aan Bithumb.

blockport

ICON

ICON geldt populair gezegd als het Koreaanse equivalent van ethereum, een platform waar startups en bestaande bedrijven hun blockchain op kunnen bouwen. De Koreanen zijn zeer ambitieus: ICON wil álle blockchains ter wereld aan elkaar knopen. Ze richten hun pijlen in eerste instantie op behoefte vanuit de publieke sector: universiteiten, ziekenhuizen, zorgorganisaties, maar ook banken en het bedrijfsleven. Eind januari kreeg het mainnet van ICON een fikse update om ze technologisch klaar te stomen voor deze enorme exercitie.

Krantje afrekenen met ICX?

Bithumb heeft in eigen land een aantal deals gesloten met pinautomatenleveranciers, kiosken en hotelketens zodat klanten met cryptomunten kunnen betalen. Het is een kwestie van tijd voordat je ook je ICX tokens kunt omzetten in Won. Onder het nieuwe Touch B worden bitcoinautomaten in de markt gezet. Bij een kiosk kunnen klanten door het ingeven van een wachtwoord hun tegoed op Bithumb aanspreken om betalingen te doen.

Bronnen: Bithumb / Finance Magnates

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.