Litepay voorlopig van de baan wegens creditcardmaatschappijen

Litecoin’s Litepay zou op 26 februari live gaan. Het had het gat kunnen dichten tussen cryptovaluta’s en dagelijkse uitgaven in fiat geld, maar het mocht niet zo zijn.

Litepay

Het team achter Litepay en litecoin gaven in een email aan dat de release tot nader orde uitgesteld was. Later werd bekend dat het Litepay-team geen betaalkaartprovider kon vinden die open stond voor cryptovaluta’s. Bedrijven als Visa en MasterCard gaven geen gehoor.

Sinds dat nieuws daalde litecoin liefst 33 procent sinds haar hoogste punt in februari, toen het tegen de 233 dollar koerste. Nu doet de cryptovaluta de 155 dollar aan.

Litecoin oprichter Charlie Lee gaf overigens aan niets met Litepay te maken te hebben.

Geen decentralisatie

Mastercard heeft in de tussentijd laten weten dat het enkel cryptovaluta’s zal accepteren die door overheden worden uitgegeven en geen enkele huidige cryptovaluta die anonimiteit weten te waarborgen middels decentralisatie. Mastercard wil in de toekomst alleen cryptovaluta’s ondersteunen die uitgegeven worden door een centrale partij of overheid.

Mogelijkheden

Wellicht een manier is dat een liberale Amerikaanse staat als California of Washington litecoin wil accepteren. De Amerikaanse grondwet stelt immers iedere staat an sich in staat eigen wetgeving te bepalen.

Maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat Mastercard een samenwerking aan zal gaan met welke cryptovaluta dan ook in huidige vorm, al was het alleen maar omdat het onlangs zelf een patent aan heeft gevraagd voor instant betalingen middels de blockchaintechnologie.

Dat idee verschilt overigens niet veel met producten nu al beschikbaar via het Ripple Network, waarbij Ripple drie verschillende oplossingen kent: xCurrent, xRapid en xVia.

Hoe verder?

Concluderend lijken er verschillende opties mogelijk voor Litepay. De eerste is op zoek te gaan naar een bepaalde overheid, waar dan ook ter wereld, dat Litepay wil ondersteunen.

Een andere is dat het Mastercard volledig vergeet en een platform creëert dat ongeveer gelijk staat aan crypterium.
Een partnerschap tussen de twee zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

Wellicht een oplossing dat er voor kan zorgen dat Mastercard en Visa helemaal niet zo noodzakelijk zijn in bredere adoptie als tot op heden wordt gedacht.

Bronnen: Oracle Times, The Market Mogul

Foto: Descryptive.com

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!