Ook Twitter weert reclame voor cryptovaluta en ICO’s

In navolging van Facebook en Google gaat ook Twitter online reclame voor cryptovaluta en zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO’s) verbieden. De maatregel wordt binnen twee weken van kracht. Twitter heeft het bericht nog niet bevestigd. Twitter geldt als een zeer populair communicatiemiddel voor cryptoprofessionals wereldwijd.

Twitter verbod

In januari kondigde Facebook per direct een stop aan op online advertenties uit de cryptohoek. Het verbod van Google gaat per juni dit jaar in. Het is onduidelijk wat Microsoft van plan is met zijn sociale netwerk LinkedIn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een paar reacties op…Twitter over het aankomende besluit:

Twitter are being sheep and following the herd mentality. Won’t make any difference to most #cryptofolk IMO though.

— Chica de Crypto (@ChicaDeCrypto) 19 maart 2018

If @Twitter ban crypto ads then we will move to @investFeed decentralized blockchain twitter.
And soon #Facebook #google and #twitter will cry and later move to blockchain.

— Waqas Wahid Crypto? (@waqas_wahid001) 19 maart 2018

who cares, there will be always different ways to promote them.

— Diago (@diag000) 18 maart 2018

good news for airdrop and bounty hunters and also, it is good for all ico investors. we wont pay for ads of icos anymore

— Coins & The Future (@coin_n_future) 18 maart 2018

They will all lose, web 3.0 dapps takes over

— Ilario Liburni (@IlarioLiburni) 18 maart 2018

Lees ook deze column van onze columnist Pim Piepers: “Over de zombiemammoet en het gouden miertje”

Regulering cryptovaluta

De techbedrijven sorteren voor op mogelijke nieuwe regelgeving vanuit overheden om de handel in cryptovaluta strenger te gaan reguleren. Maandag 19 maart en dinsdag 20 maart is de G20-top in Argentinië, waar in een tweetal sessies ook de handel in cryptovaluta aan bod komt. Bij de top zijn ministers van Financiën van de 20 grootste economieën aanwezig en hoge ambtenaren van centrale banken aanwezig. Bitcoin Magazine zal hier vandaag een apart bericht extra aandacht aan besteden.

Bitcoin weer omhoog

Ondanks de negatieve berichtgeving is de prijs van bitcoin zondagmiddag weer gestegen. Het afgelopen etmaal is een plus van 8,3 procent genoteerd.

Ook Twitter weert reclame voor cryptovaluta en ICO’s

Bronnen: Sky News / Coindesk

Foto: een willekeurige advertentie op Twitter voor een ICO

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.