Nieuwsberichten » Bitcoin » Topman Deutsche Bank ziet bankrekeningen binnen enkele jaren verdwijnen

Topman Deutsche Bank ziet bankrekeningen binnen enkele jaren verdwijnen

Volgens Marcus Schenck, hoofd investeringen van Deutsche Bank, zouden bankrekeningen zoals we ze nu kennen mogelijk binnen vijf jaar al verdwenen zijn. Dat gaf hij tijdens het European Capital Markets Forum vorige week aan. De bancaire sector lijkt in te worden gehaald door nieuwe technologieën, zoals de blockchain.

Blockchaintechnologie

Schenck vertelde dat hij laatst in China was bij een bedrijf dat microchips maakt die worden gebruikt om bitcoins te minen.

Schenck: “The week before last I was in China, and saw a company that is producing microchips that are used for bitcoin mining, or any type of blockchain technology. There’s a thesis that at some stage in 5, 10, 15, 20 years – who knows – accounts will disappear, and be replaced. That would be a game changer to what we’re doing”

Technologie beïnvloedt op verschillende manieren de wijze waarop we nu zakendoen, zo gaf Schenck aan. Volgens hem is er in de bankensector een ontwikkeling gaande naar het nieuwe normaal. En het heeft er alle schijn van dat dat nieuwe normaal gedomineerd zal worden door de blockchaintechnologie van de bitcoin.

Programmeren

Met de verandering van de manier waarop banken opereren, zorgt de technologische vooruitgang in de financiële sector er ook voor dat er andere kwaliteiten nodig zijn als werknemer. Volgens Schenck wordt de kennis om te kunnen programmeren net zo belangrijk als het kunnen spreken van de Engelse taal.

Schenck: “Being able to code, I think, will be as relevant as being able to speak English”

Chinees leren

Michael Bloomberg, CEO en oprichter van Bloomberg, gaf tijdens het zelfde event dan weer aan dat mensen beter Mandarijns kunnen leren om zaken te kunnen doen met China. Volgens hem worden de gemiddelde coderingstaken in de toekomst namelijk geautomatiseerd. Het spreken van een bepaalde taal kan echter nooit volledig worden gedigitaliseerd, aldus Bloomberg.

Bron: Business Insider

Foto: Flickr / Kurt Bauschardt

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder