Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :

Topman Deutsche Bank ziet bankrekeningen binnen enkele jaren verdwijnen

/
/
/
Views
Spread Your Crypto Love

Volgens Marcus Schenck, hoofd investeringen van Deutsche Bank, zouden bankrekeningen zoals we ze nu kennen mogelijk binnen vijf jaar al verdwenen zijn. Dat gaf hij tijdens het European Capital Markets Forum vorige week aan. De bancaire sector lijkt in te worden gehaald door nieuwe technologieën, zoals de blockchain.

Blockchaintechnologie

Schenck vertelde dat hij laatst in China was bij een bedrijf dat microchips maakt die worden gebruikt om bitcoins te minen.

Schenck: “The week before last I was in China, and saw a company that is producing microchips that are used for bitcoin mining, or any type of blockchain technology. There’s a thesis that at some stage in 5, 10, 15, 20 years – who knows – accounts will disappear, and be replaced. That would be a game changer to what we’re doing”

Technologie beïnvloedt op verschillende manieren de wijze waarop we nu zakendoen, zo gaf Schenck aan. Volgens hem is er in de bankensector een ontwikkeling gaande naar het nieuwe normaal. En het heeft er alle schijn van dat dat nieuwe normaal gedomineerd zal worden door de blockchaintechnologie van de bitcoin.

Programmeren

Met de verandering van de manier waarop banken opereren, zorgt de technologische vooruitgang in de financiële sector er ook voor dat er andere kwaliteiten nodig zijn als werknemer. Volgens Schenck wordt de kennis om te kunnen programmeren net zo belangrijk als het kunnen spreken van de Engelse taal.

Schenck: “Being able to code, I think, will be as relevant as being able to speak English”

Chinees leren

Michael Bloomberg, CEO en oprichter van Bloomberg, gaf tijdens het zelfde event dan weer aan dat mensen beter Mandarijns kunnen leren om zaken te kunnen doen met China. Volgens hem worden de gemiddelde coderingstaken in de toekomst namelijk geautomatiseerd. Het spreken van een bepaalde taal kan echter nooit volledig worden gedigitaliseerd, aldus Bloomberg.

Bron: Business Insider

Foto: Flickr / Kurt Bauschardt

Inschrijven nieuwsbriefAdvertisements
Http://www.bitcoinmagazine.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contentpartner: Cyber Capital

ACTIE Digital Florins!

Ledger Nano S voor slechts €79!

Airdrops claimen!

Nieuwe partner: Hodler Company

Cryptics actie: Win een Lambo!

Actie: gratis Tokenbox tokens

Nieuwe partner: Tokenbox.io

Maandactie: schrijf je in en win een HODL cap!

Nieuwe mediapartner: Coinpost.jp

This div height required for enabling the sticky sidebar


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLDutch
nl_NLDutch