Nieuws » Update: Cryptovaluta’s niet verboden, G20 regulatie crypto’s op komst

Update: Cryptovaluta’s niet verboden, G20 regulatie crypto’s op komst

De G20-landen buigen zich vanaf vandaag over strengere regels voor bitcoin en andere cryptovaluta. De G20 zal twee afzonderlijke discussies houden, waarin gezocht zal worden naar manieren om gezamenlijk te ageren op het fenomeen en een manier om internationaal regels te stellen aan het gebruik van cryptovaluta’s.

Positief nieuws dus voor de crypto’s, waarvan de koersen weer met dubbele cijfers stijgende zijn, wellicht in antwoord op die komende regulatie.

Argentinië

De eerste vergadering aangaande zal vandaag gehouden worden in Argentinië, dat ditmaal voorzitter is van de G20. De tweede discussie zal morgen plaatsvinden. De precieze agenda en onderwerpen die aan bod zullen komen is nog niet vrijgegeven, maar het volgende statement geeft duidelijk aan welke richting het op zal gaan. De innovatie wordt onderkend maar regulatie is noodzakelijk.

“Fact: the technology behind crypto assets has the potential to promote financial inclusion. At the same time, however, it is important to analyse its implications to financial stability, taks evasion, and financial illegal activities. The issue is an important item on the meeting agenda; delegates will consider a common response that would mitigate the risks without discouraging innovation”

IMF

Zowel de VS, Duitsland, Frankrijk als Japan gaven allen eerder aan gezamenlijk op te willen trekken tegen cryptovaluta’s. Ook Christine Lagarde, president van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), gaf een week geleden duidelijk aan hoe er tegen cryptovaluta’s aangekeken moet worden.

Lagarde schreef:

“Regulatory technology and supervisory technology can help shut criminals out of the crypto world. More broadly, we are seeing crypto-asset exchanges in some countries that are subject to know-your-customer requirements.

Distributed ledger technology (DLT) can be used to speed up information-sharing between market participants and regulators. Biometrics, artificial intelligence, and cryptography can enhance digital security and identify suspicious transactions in close to real time.

We also need to ensure that the same rules apply to protect consumers in both digital and non-digital transactions.

The U.S. Securities and Exchange Commission and other regulators around the world now apply the same laws to some initial coin offerings (ICOs) as they do to offerings of standard securities. This helps to increase transparency and alert buyers to potential risks.

But no country can handle this challenge alone.

To be truly effective, all these efforts require close international cooperation. Since crypto-assets know no
borders, the framework to regulate them must be global as well.

Countries will have to decide collectively that this path is worth pursuing. Promisingly, the Group of Twenty (G-20) has agreed to put crypto-assets on the agenda of its November 2018 summit in Argentina”

Positief

Een gezamenlijke internationale oplossing dus in regulatie van de crypto’s. Dit waarbij dezelfde regelgeving telt als voor normale effecten. Niets nieuws onder de zon en geen internationale oorlog tegen de bitcoin maar een duidelijk wetgevend kader waarbinnen cryptovaluta’s verhandeld mogen worden.

Een positievere boodschap kunnen we niet bedenken.

Bronnen: G20, IMF

Foto: Flickr / Presidencia de la República Mexicana

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

McGregor van ShapeShift: ‘Mensen die bitcoin willen verbannen, begrijpen het niet’

Arnold Hubach

“Bitcoin is onmogelijk te verbieden” aldus senator uit de Verenigde Staten

Arnold Hubach

IMF: traditioneel geld mogelijk vervangen door CBDC’s en stablecoins

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder