Nieuwsberichten » Regulatie » Wetgevend kader voor cryptovaluta’s van kracht in Mexico

Wetgevend kader voor cryptovaluta’s van kracht in Mexico

Mexico betreft nu een van de landen waar men een wetgevend kader heeft ontwikkeld voor cryptovaluta’s.

Goedkeuring

Met 264 stemmen voor en 61 tegen, heeft het Mexicaanse Lagerhuis donderdag een wet goedgekeurd. Dit moet er voor zorgen dat regulering plaats zal vinden op de crowdfunding- en cryptomarkt.
De wet werd in december al door de Senaat goedgekeurd en ligt nu bij president Enrique Pena Nieto op het bureau voor ondertekening.

Hij gaf op twitter aan geen enkel bezwaar te zien in de wet en is blij met de zekerheid die de wet biedt voor de innovatieve sector.

Transparantie

Met de wetgeving zullen fintech- en cryptobedrijven meer duidelijkheid krijgen met betrekking tot zaken als crowdfunding en betalingen.
Een belangrijk onderdeel is dat door middel van API (Application Programming Interface) gebruikersgegevens mogen worden gedeeld door financiële instellingen.
Informatie die momenteel wordt verzameld via API’s bij grotere banken, zal beschikbaar worden gesteld aan kleine en middelgrote banken en zelfs startups.
Hierbij er wel van uitgaande dat de informatie is goedgekeurd voor vrijgave door de klanten van de bank.

Francisco Mere, de FinTech specialist in Mexico: “This will allow better services, better costs and more inclusion. It will also help provide a bridge between the fiat and the cryptocurrency financial institutions”

Aanvullende wetgeving

Er zal in de nabije toekomst aanvullende wetten worden ingevoerd, waarin er gedetailleerder wordt ingegaan op bepaalde zaken. Dat zal nog meer moeten verduidelijken voor bedrijven werkzaam in de crypto-industrie.
Gegevens zullen daarbij worden verstrekt door de Mexicaanse toezichthouder op effecten, de National Banking and Stock Commission. Dit in samenwerking met de centrale bank van het land en het ministerie van Financiën.

Ook de Federal Commission of Economic Competition (FCEC) in Mexico stond achter het wetgevende kader, waarbij het aangaf dat het meer zekerheid zal bieden aan de crypto community.
Toen de wet in oktober werd geïntroduceerd, was het ook de FCEC die de aanbeveling deed om API-informatie te delen.

Bron: Reuters

Foto: Flickr / Jason Rosenberg

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) analyse: Volgt een koerscorrectie onder de $10.000?

Redactie

Bitcoin (BTC) maakt duikvlucht naar $10.270, nieuwe code voor smart contracts op bitcoin

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder