Witwassende bitcoinhandelaar moet 4 jaar de cel in

Een bitcoinhandelaar (38) krijgt 4 jaar cel omdat hij voor bijna 12 miljoen euro aan crimineel geld via cryptomunten witwaste. De rechtbank achtte het bewezen dat de verdachte wist dat het om crimineel geld en witwassen ging. Hij stond ook terecht voor hennepteelt. ln het vonnis wijst de rechtbank op de aantasting van de legale economie door witwassen.

Witwassen via bitcoin

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden vijf jaar gevangenisstraf tegen de man geëist. Het betreft een Brit die in Amsterdam woont. Hij had zijn geld verdiend via illegale online handel in drugs en andere verboden goederen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer lezen over cryptocriminaliteit?

Bron: Parool

Foto: Flickr.com

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Bitcoin nieuwswitwassen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...