Nieuws » Börse Stuttgart, de op een na grootste beurs van Duitsland, gaat cryptodienst aanbieden

Börse Stuttgart, de op een na grootste beurs van Duitsland, gaat cryptodienst aanbieden

Het Duitse Börse Stuttgart heeft aangekondigd aan een app te werken die het mogelijk moet maken om in cryptovaluta’s te handelen.

Bison

De gratis app gaat Bison heten en zal worden ontwikkeld door Sowa Labs. Een startup en dochtermaatschappij van Börse Stuttgart, dat de op een na grootste beurs van Duitsland betreft en de op acht na grootste van Europa.

Prototype

Net als andere crypto-exchanges, zal Bison eerst bitcoin, litecoin, ripple en ethereum aanbieden, andere tokens volgen later.

In september zal de app live gaan. Een prototype van de app zal later deze week tijdens een bijeenkomst worden getoond in Stuttgart. Voor zover bekend zal Bison de eerste crypto-app worden dat zo’n groot, traditioneel beursplatform achter zich heeft staan.

De managing director van Swoba Labs, Ulli Spankowski, gaf zelfs aan: “It is the first crypto app in the world to have a traditional stock exchange behind it”

Populair

De applicatie bevat een cryptoradar dienst, die met behulp van kunstmatige intelligentie het meest relevante nieuws op social media naar haar gebruikers brengt. Het primaire doel van deze functionaliteit is om de gebruikers op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in de cryptowereld.

Doordat Bison geen handelskosten in rekening brengt, is de verwachting dat de app snel populair zal worden binnen de cryptocommunity. De app zal vooralsnog alleen in Duitsland beschikbaar zijn.

Bronnen: Fin Extra, Forex News Now, The Virtual Economy

Foto: Flickr / Johnny Silvercloud

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder