Crypto hedge fund BlockTower Capital blijft talent wegkapen bij Goldman Sachs

Er zijn wederom twee voormalig Goldman Sachs medewerkers overgestapt naar cryptocurrency hedge fund BlockTower Capital.

BlockTower Capital

BlockTower Capital werd mede opgericht door een voormalig vice-president van Goldman. Het betreft een van de hoogst aangeschreven crypto hedge funds. Het is aan de andere kant een van de velen. Tegenwoordig zijn er zeker 200 van zulke firma’s, aldus fintech analyse bedrijf Autonomous Next.

Goldman Sachs Azië

Steve Lee, voormalig portfolio manager bij Goldman, is een van de meest recente mensen die overstapte naar het in Connecticut gevestigde hedge fund.

Lee werkte voor Goldman Sachs Asia en zal de opgedane contacten in Tokyo en Singapore in gaan zetten voor zijn werkzaamheden bij BlockTower. Lee verhuisde afgelopen zaterdag van Japan naar de VS alwaar hij op het hoofdkantoor in Connecticut werkzaam gaat zijn.

Goldman Sachs

Het nieuws volgt op twee andere voormalig Goldman Sachs-medewerkers die aan werden genomen door BlockTower. Onder hen Elizabeth Ralston, voormalig vicepresident bij de bank.

Ralston werd in februari bij BlockTower aangenomen als legal en complicate director, hoewel dit nieuws niet eerder wereldkundig werd gemaakt.

Eerder dit jaar nam BlockTower voormalig Goldman-vicepresident Michael Bucella aan als hoofd strategic partnerships en business development.

Matthew Goetz, die in 2017 naast Ari Paul BlockTower oprichtte, werkte eerder op de vermogensbeheerafdeling van Goldman. Het potentieel is voor beide duidelijk.

Andere Wall Street firma’s

BlockTower bestaat pas sinds augustus en wist via familiehuizen en venture capital liefst 140 miljoen dollar op te halen. Maar het is niet enkel Goldman Sachs die haar personeel over ziet stappen.

Crypto exchange Kraken heeft Nelson Minier aangenomen, afkomstig van Credit Suisse. Ook een aantal voormalig New York Stock Exchange medewerkers zijn overgestapt. Voornamelijk naar crypto exchange Coinbase. Christine Sandler, voormalig hoofd verkoop bij NYSE Euronext, zit tegenwoordig bij Coinbase en ook het voormalige hoofd financien bij NYSE, Eric Scro, bekleedt tegenwoordig een hoge functie bij de crypto exchange.

Volgens Jon Matonis, mede-oprichter van de Bitcoin Foundation en executive bij VISA, zal de interesse door grootbanken en financiele instituties als Goldman Sachs er voor zorgen dat de liquiditeit, en daarmee de prijs, van bitcoin enkel zal toenemen.

Bronnen: Business Insider, CCN

Foto: Flickr / Erik Drost

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!