Nieuws » Crypto hedge fund BlockTower Capital blijft talent wegkapen bij Goldman Sachs

Crypto hedge fund BlockTower Capital blijft talent wegkapen bij Goldman Sachs

Er zijn wederom twee voormalig Goldman Sachs medewerkers overgestapt naar cryptocurrency hedge fund BlockTower Capital.

BlockTower Capital

BlockTower Capital werd mede opgericht door een voormalig vice-president van Goldman. Het betreft een van de hoogst aangeschreven crypto hedge funds. Het is aan de andere kant een van de velen. Tegenwoordig zijn er zeker 200 van zulke firma’s, aldus fintech analyse bedrijf Autonomous Next.

Goldman Sachs Azië

Steve Lee, voormalig portfolio manager bij Goldman, is een van de meest recente mensen die overstapte naar het in Connecticut gevestigde hedge fund.

Lee werkte voor Goldman Sachs Asia en zal de opgedane contacten in Tokyo en Singapore in gaan zetten voor zijn werkzaamheden bij BlockTower. Lee verhuisde afgelopen zaterdag van Japan naar de VS alwaar hij op het hoofdkantoor in Connecticut werkzaam gaat zijn.

Goldman Sachs

Het nieuws volgt op twee andere voormalig Goldman Sachs-medewerkers die aan werden genomen door BlockTower. Onder hen Elizabeth Ralston, voormalig vicepresident bij de bank.

Ralston werd in februari bij BlockTower aangenomen als legal en complicate director, hoewel dit nieuws niet eerder wereldkundig werd gemaakt.

Eerder dit jaar nam BlockTower voormalig Goldman-vicepresident Michael Bucella aan als hoofd strategic partnerships en business development.

Matthew Goetz, die in 2017 naast Ari Paul BlockTower oprichtte, werkte eerder op de vermogensbeheerafdeling van Goldman. Het potentieel is voor beide duidelijk.

Andere Wall Street firma’s

BlockTower bestaat pas sinds augustus en wist via familiehuizen en venture capital liefst 140 miljoen dollar op te halen. Maar het is niet enkel Goldman Sachs die haar personeel over ziet stappen.

Crypto exchange Kraken heeft Nelson Minier aangenomen, afkomstig van Credit Suisse. Ook een aantal voormalig New York Stock Exchange medewerkers zijn overgestapt. Voornamelijk naar crypto exchange Coinbase. Christine Sandler, voormalig hoofd verkoop bij NYSE Euronext, zit tegenwoordig bij Coinbase en ook het voormalige hoofd financien bij NYSE, Eric Scro, bekleedt tegenwoordig een hoge functie bij de crypto exchange.

Volgens Jon Matonis, mede-oprichter van de Bitcoin Foundation en executive bij VISA, zal de interesse door grootbanken en financiele instituties als Goldman Sachs er voor zorgen dat de liquiditeit, en daarmee de prijs, van bitcoin enkel zal toenemen.

Bronnen: Business Insider, CCN

Foto: Flickr / Erik Drost

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin update: BTC rond $10.400. Forks van bitcoin verliezen steeds meer terrein

Arnold Hubach

Bitcoin in Gaza: ‘Doorsnee Palestijnen gebruiken BTC meer dan Hamas’

Robin Heester

‘Bitcoin (BTC) prijsstijging komt door retail-beleggers’, zegt Winklevoss-duo

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder