Nieuws » Durfkapitaalfonds Rockefellers investeert in crypto’s

Durfkapitaalfonds Rockefellers investeert in crypto’s

Na George Soros nu ook Venrock, het venture capitalfonds opgericht door de nazaten van olietycoon John D. Rockefeller, dat in crypto’s gaat investeren. Venrock kondigde aan dat het gaat samenwerken met cryptobeleggingsfonds CoinFund uit Brooklyn.

https://twitter.com/coinfund_io/status/982287890976686081

Venrock

In de jaren dertig van de vorige eeuw begon kleinzoon Laurence Rockefeller zijn vermogen te investeren in technologie- en luchtvaartbedrijven. In 1969 richtte hij samen met zijn zus en broers Venrock op, de officiële venture capital tak van de familie. De naam is afkomstig van Venture gecombineerd met Rockefeller. Na een flink vermogen te hebben vergaard middels investeringen in startups als Intel en Apple stapt Venrock nu dus in de cryptovalutamarkt.

Coinfund

David Pakman, partner bij Venrock, gaf tegen Fortune aan dat het een partnership heeft gesloten met CoinFund. CoinFund betreft een investeerdersgroep in cryptocurrencies.

Pakman: “We wanted to partner with this team that has been making investments and actually helping to architect a number of different crypto economies and crypto token-based projects”

Pakman ziet een enorme opportuniteit in het potentieel van de blockchain, en dan met name het feit dat de technologie de rol van tussenpersonen teniet doet.

Durfkapitaal

Venture capital, of durfkapitaal, zijn partijen die veelal investeren in bedrijven met een onvoorspelbare toekomst om een zo hoog mogelijke winst te generen op een zo kort mogelijke periode. Met de komst van crypto’s is het juist deze sector die hinder ondervind. Maar Pakman ziet dat niet als een slecht teken.

Pakman: “Gatekeepers tend to charge rent or toll on users. The benefit of the advent of crypto is that we have fewer gatekeepers. Venture capital itself is effectively a gatekeeper industry and I’d actually like to see that undone. I don’t believe that a small group of people should make the decisions about which projects can raise some money and get off the ground”

Pakman is vooral erg geïnteresseerd in de mogelijkheden die decentrale apps brengen, vooral ook omdat zij de macht bij ontwikkelaars kunnen leggen. Iets waar naar zijn mening behoorlijk behoefte aan is.

Bron: Fortune, Medium

Foto: Flickr / Davis Staedtler

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Bitcoin update: BTC rond $10.150, Waves en BAT te verhandelen op Kraken

Arnold Hubach

Cryptopia zet teruggave bitcoin en crypto klanten in gang

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder