Data en Analyse » Technische analyse » Durfkapitalist Tim Draper: “Dit is groter dan het internet”

Durfkapitalist Tim Draper: “Dit is groter dan het internet”

Durfkapitalist en internetinvesteerder Tim Draper, die veel geld verdiende met zijn vroege investeringen in Tesla, Hotmail en Skype, stelt dat cryptovaluta’s in vergelijking groter zijn dan al zijn vorige investeringen.

Draper, oprichter van durfkapitaalbedrijven Draper Associates en DFJ, voorspelt daarbij dat bitcoin binnen vier jaar best 250.000 dollar waard zal zijn.

Groter dan het internet

Wanneer je over vijf jaar je koffie wil afrekenen met normaal geld zal je uitgelachen worden omdat je geen crypto gebruikt, zo meent Draper.

Draper: “This is bigger than the internet. It’s bigger than the Iron Age, the Renaissance. It’s bigger than the Industrial Revolution. This affects the entire world and it’s going to be affected in a faster and more prevalent way than you ever imagined”

Draper kocht bijna 30.000 bitcoins in een veiling van de Amerikaanse Marshals Service in 2014 en liet in december weten dat hij ze nog steeds in bezit heeft. Daarmee hebben de bitcoins van Draper op het moment een waarde van zo’n 268 miljoen dollar.

Op de kritiek over het criminele gebruik van bitcoin, de volatiliteit van de digitale munt en de risico’s voor beleggers antwoordde Draper dat hij zich zekerder voelt over zijn bitcoins dan dat hij het geld bij Wells Fargo op de bank laat staan.

Toezicht noodzakelijk

Jan Paternotte, Tweede Kamerlid voor D66, geeft in het Parool aan dat Nederland cryptovaluta’s onder gewoon toezicht zal moeten gaan stellen. Anders zal hier het potentieel niet kunnen worden verwezenlijkt en blijven misstanden bestaan.

Paternotte: “Laten de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Kansspelautoriteit hun rol pakken om de foute kant aan te pakken. Dan kan Nederland serieus werk maken van de kansen van de blockchainmunt”

Daar denken de heren van Crypto Academy, die ICO’s adviseren, net zo over.

Financiële autoriteiten putten zich al een jaar uit in waarschuwingen aan het adres van de hobbyende cryptospeculant. En verschillende landen flirten met het idee om een verbod uit te vaardigen.

Maar een verbod zorgt ervoor dat het kind met het badwater wordt weggegooid. Het past Nederland om zich net als Zwitserland óók te richten op de potentie van de blockchain en virtuele valuta, aldus Paternotte.

Bronnen: Het Parool, CNBC

Foto: Flickr / Web Summit

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

BM Nieuwsupdate: Bitcoin Maximalisten kopen ERC20-token, Satoshi en meer

Redactie

Bitcoin op $10.125, Chinese BTC miners verliezen hardware door heftige regenval

Robin Heester

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder