cryptomunten » Europees Parlement stemt voor strengere cryptowetten

Europees Parlement stemt voor strengere cryptowetten

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt om strengere regulering toe te passen op cryptocurrency’s. Het merendeel van de leden van het parlement stemde hier afgelopen donderdag mee in. 574 vertegenwoordigers temde voor, 13 tegen en 60 waren niet aanwezig. De lidstaten van de EU hebben 18 maanden de tijd om de wetten in hun eigen land door te voeren.

Europees Parlement als waakhond

De intentie van Europa is op het gebied van cryptomunten nu duidelijk: er moeten meer en betere regels komen omtrent deze nieuwe vorm van geld. Met name het witwassen en transacties van én tussen ‘terroristen’ worden genoemd als redenen voor de aankomende nieuwe wetten. Cijfers hierover zijn niet bekend, wat ook komt door het anonieme karakter van de cryptowereld.

Dag privacy

En op het gebied van anonimiteit wil het Europees Parlement dus spijkers met koppen slaan. De nieuwe wetgeving moet de anonimiteit van gebruikers van cryptocurrency gaan aanpakken. Verschillende cryptobeurzen hebben al eigen regels wat betreft privacy. Zo kun je vaak geen geld van je account claimen, totdat je jezelf hebt geïdentificeerd het platform. Hoe de EU de anonimiteit en privacy aan wil pakken op het gebied van coins die daar specifiek voor gebouwd zijn is niet geheel duidelijk.

Hardere maatregels

De Nederlandse Judith Sargentini, lid van het Europees Parlement, zegt dat er ”miljarden euro’s” verloren gaan aan het witwassen en andere criminele activiteiten met cryptocurrency’s. Sargentini stelt dat er met deze nieuwe regels harder opgetreden kan worden tegen mensen die cryptomunten misbruiken: ”Met deze nieuwe regelgeving introduceren wij nieuwe hardere maatregels.”

Foto: Pixabay
Bron: CCN

Inschrijven nieuwsbriefNieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ben Woldring: ‘Blockchain brengt bedrijven samen en lost gemeenschappelijke problemen op’

Arnold Hubach

Geloof in bitcoin en koers daalt | Onthulling Satoshi Nakamoto | Impact Bakkt op bitcoin prijs

Fomoflash

Shapeshift CEO Erik Voorhees: ‘Handelsvolume drastisch lager vanwege KYC maatregelen’

Marloes van der Scheer

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder