Nieuws » JPMorgan aangeklaagd vanwege exorbitant hoge cryptokosten

JPMorgan aangeklaagd vanwege exorbitant hoge cryptokosten

Een klant van de Amerikaanse bank klaagt JPMorgan aan wegens de in zijn ogen exorbitant hoge kosten die hij moest betalen bij het kopen van bitcoins en andere cryptovaluta’s met zijn creditcard.

  bitcoin meester  

Een miljoen

Volgens de in Idaho wonende Brady Tucker kreeg hij een rente van 30 procent voorgeschoteld voor de aankopen en aanvullende kosten. Hij eist de in rekening gebrachte kosten terug plus een schadevergoeding van een miljoen dollar.

JPMorgan beschouwde de cryptoaankopen als contante voorschotten maar de bank zou vooraf nooit hebben gecommuniceerd zo om te gaan met dit soort transacties.

Volgens Tucker zouden honderden of wellicht duizenden cliënten van de Amerikaanse bank getroffen zijn door die hoge transactiekosten. Zij zouden zich achter de aanklacht van Tucker kunnen scharen.

Jamie Dimon

De man moest enkel in januari en februari 143 dollar aan onkosten betalen en iets meer dan 20 dollar aan rente. JPMorgan legde de schuld bij Coinbase, die de schuld weer wist te verleggen naar de creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard.

In de aanklacht wordt er ook gesproken over JPMorgan’s CEO Jamie Dimon, die de bitcoin afgelopen jaar met de grond gelijk maakte, en aangaf iedere handelaar die bij zijn bank erin handelde direct zou ontslaan.

Even later gaf Dimon aan dat hij die bewoordingen betreurde en hij de technologie niet zo af had moeten kraken.
Tucker gaf in zijn aanklacht aan: “It appears that in addition to firing its ’stupid’ employees, Chase elected to start fining its ‘stupid’ customers: unilaterally”

Bronnen: Reuters, Bloomberg

Foto: Flickr / Ben Sutherland

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

4 redenen waarom bitcoin boven de $20.000 komt & Bitcoin en Ripple zijn geen concurrenten

Fomoflash

Onderzoek Kaspersky: “19% van de wereldbevolking heeft voor 2019 crypto aangekocht”

Job Nijsen

Facebook beschuldigd van stelen logo voor Calibra cryptowallet

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.