JPMorgan aangeklaagd vanwege exorbitant hoge cryptokosten

Een klant van de Amerikaanse bank klaagt JPMorgan aan wegens de in zijn ogen exorbitant hoge kosten die hij moest betalen bij het kopen van bitcoins en andere cryptovaluta’s met zijn creditcard.

Een miljoen

Volgens de in Idaho wonende Brady Tucker kreeg hij een rente van 30 procent voorgeschoteld voor de aankopen en aanvullende kosten. Hij eist de in rekening gebrachte kosten terug plus een schadevergoeding van een miljoen dollar.

JPMorgan beschouwde de cryptoaankopen als contante voorschotten maar de bank zou vooraf nooit hebben gecommuniceerd zo om te gaan met dit soort transacties.

Volgens Tucker zouden honderden of wellicht duizenden cliënten van de Amerikaanse bank getroffen zijn door die hoge transactiekosten. Zij zouden zich achter de aanklacht van Tucker kunnen scharen.

Jamie Dimon

De man moest enkel in januari en februari 143 dollar aan onkosten betalen en iets meer dan 20 dollar aan rente. JPMorgan legde de schuld bij Coinbase, die de schuld weer wist te verleggen naar de creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard.

In de aanklacht wordt er ook gesproken over JPMorgan’s CEO Jamie Dimon, die de bitcoin afgelopen jaar met de grond gelijk maakte, en aangaf iedere handelaar die bij zijn bank erin handelde direct zou ontslaan.

Even later gaf Dimon aan dat hij die bewoordingen betreurde en hij de technologie niet zo af had moeten kraken.
Tucker gaf in zijn aanklacht aan: “It appears that in addition to firing its ’stupid’ employees, Chase elected to start fining its ‘stupid’ customers: unilaterally”

Bronnen: Reuters, Bloomberg

Foto: Flickr / Ben Sutherland

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!