Japan cryptomunt centrale bank
Nieuws » Monex neemt Coincheck over: verschuivingen in Japan

Monex neemt Coincheck over: verschuivingen in Japan

Coincheck Inc. wordt overgenomen door Monex Group Inc. Coincheck verloor eerder dit jaar ongeveer 500 miljoen dollar aan cryptomunten van klanten door een hack. De aandelen van het Japanse Monex Group schoten kort na de aankondiging direct omhoog naar de hoogste stand in vijf jaar.

Spotprijs voor Coincheck

Monex betaalt ‘slechts’ 34 miljoen dollar voor Coincheck. De top van de ruilbeurs moet door de overnamen plaatsmaken voor mensen vanuit de koker van Monex.  Oki Matsumoto, Monex’ directeur, is in zijn nopjes met de overname: “Cryptovaluta worden een beleggingscategorie die wij niet langer kunnen negeren.” Matsumoto geeft tegenover Bloomberg aan dat hij al jaren in cryptomunten investeert en zelfs heeft getwijfeld om ze zelf te gaan minen.

Monex ziet zijn kans schoon

Monex aandelen schoten na de aankondiging met 20% omhoog. Sinds de krant van de Nikkei index het bericht naar buiten bracht over de fusie zijn de aandelen zelfs met ongeveer 40 procent gestegen. Matsumoto ziet Coincheck uitgroeien tot een groot onderdeel van Monex, het plan is om op termijn met Coincheck de beurs op te gaan. Binnen twee maanden moet Coincheck weer helemaal operationeel zijn. De overname komt voor Monex op een gelegen moment, want in januari maakte het bedrijf de beste kwartaalcijfers in vijf jaar bekend. Hierdoor was er genoeg ruimte om een bedrijf als Coincheck in te lijven.

Van blog naar cryptobeurs

De huidige CEO van Coincheck is Koichiro Wada. Wada wist Coincheck van een blogplatform om te toveren tot één van de grootste cryptobeurzen van Japan. Maar na de catastrofale hack in januari moet Wada onder druk van de schuldeisers zijn bedrijf van de hand doen. Wada en zijn compagnon Otsuka blijven actief binnen het bedrijf, maar zij zijn geen aandeelhouders meer. Na de hack heeft Coincheck alle slachtoffers de dagwaarde van hun coins terugbetaald met behulp van bedrijfsfondsen.

Bron: Bloomberg
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

‘Cryptopia hack was inside job’, tijdens de hack werd voor miljoen aan bitcoin en crypto gestolen

Marvin Kroon

Bobby Lee: ‘Bitcoin (BTC) gaat naar $100.000, marktmanipulatie is subjectief’

Arnold Hubach

Coinbase Bundle, mandje met cryptovaluta, is niet meer

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder