Nieuws » NASDAQ CEO Friedman: “Misschien worden we cryptobeurs”

NASDAQ CEO Friedman: “Misschien worden we cryptobeurs”

De NASDAQ staat open voor de handel in cryptocurrency’s. Adena Friedman, CEO van NASDAQ, vertelt tegen CNBC dat de beurs openstaat voor de handel in valuta zoals bitcoin: “Wij overwegen om op termijn een cryptobeurs te worden.” De NASDAQ is een Amerikaanse beurs waar vooral aandelen van technologiebedrijven worden verhandeld.

NASDAQ wacht goede moment af

Het moment waarop de grote Amerikaanse beurs uiteindelijk in gaat stappen is nog niet vastgesteld. Friedman: “Wanneer we naar de markt kijken en zeggen: ‘het is tijd, mensen zijn klaar voor een meer gereguleerde markt’ dan stappen wij in.’ Het grootste struikelblok voor grote aandelenbeurzen is regulatie. Volgens Friedman moeten de wetten rondom crypto eerst duidelijk en uitgewerkt zijn.

Vertrouwen in crypto

Het is volgens Friedman slechts een kwestie van tijd voor de cryptomarkt volwassen wordt. Op dit moment ondersteunt de aandelenbeurs zelfs al bestaande cryptobeurzen. Afgelopen woensdag kondigde NASDAQ een samenwerking aan met Gemini. Deze cryptobeurs is opgericht door Tyler en Cameran Winklevoss. Zij zijn vroege bitcoininvesteerders en hebben zodoende dus een groot budget tot hun beschikking. Door de deal mag Gemini gebruik maken van de toezichttechnologie van de aandelenbeurs met de meeste technologieaandelen van Amerika.

Friedman geen fan van ICO’s

De CEO heeft weinig vertrouwen in de manier waarop cryptoprojecten hun geld bij elkaar sprokkelen. “ICO’s moeten aan banden worden gelegd, er moeten regels voor komen” zegt Friedman. De bestuursvoorzitter van NASDAQ is van mening dat de coins die vrij worden gegeven bij ICO’s moeten worden bekeken als aandelen.

Bron: CNBC
Foto: WikiMedia

Inschrijven nieuwsbriefDon't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Bitcoin handelsvolume bij OTC-desk Kraken sterk gegroeid

Wessel Simons

Cryptobeurs CGEX sluit deuren binnen één jaar na lancering

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder