Bytecoin schiet met 170 procent omhoog

In de cryptocurrencywereld zien we vaker interessante ontwikkelingen die eigenlijk niet echt te verklaren zijn. Zo zien we de huidige bytecoinprijs wel heel hard stijgen, waarbij de cryptovaluta nu al meer dan 170 procent gestegen is de afgelopen 24 uur.

Daarmee staat de anonieme cryptovaluta gebaseerd op de CryptoNote technologie nu al op de 15e plaats gekeken naar een marktkapitalisatie van meer dan 3,22 miljard dollar.

Binance

Bytecoin (BCN) steeg na nieuws over een listing op grote cryptovalutabeurs Binance. Daarbij steeg het volume van 5 miljoen dollar gisteren naar 33 miljoen dollar vandaag.

Toch is enkel de listing wel een bijzonder karige reden dat de cryptomunt binnen no time zo hard stijgt. Er zal dan ook hoogstwaarschijnlijk sprake zijn van een zogeheten pump en dump.

Bytecoin

De munt wil de concurrentie aan gaan met privacycoin Monero, dat ook gebaseerd is op de CryptoNote technologie. Het onderscheidt zich daarbij door een nieuwe modulaire architectuur van de code waardoor nieuwe aanpassingen en upgrades van de technologie makkelijker zijn.

Het maakt het ook mogelijk voor derden om de code van BCN aan te passen om zo het makkelijker te integreren binnen de vereisten en wensen van bedrijven.

Doordat de Bytecoin architectuur makkelijk aan te passen is, kan het makkelijker verweven worden binnen een bedrijf of organisatie om zo ook weer makkelijker toegang te krijgen tot het Bytecoin netwerk.

Maar BCN levert volgens ingewijden te weinig toegevoegde waarde in vergelijking met Monero. Monero is op dit moment de meest betrouwbare anonieme cryptovaluta.

Pump en dump

Bytecoin kende verschillende pump-and-dump cyclussen de afgelopen maanden, hoewel er ditmaal sprake is van een nieuwe all-time high.

Met een huidige prijs van meer dan 0,018 dollarcent is het de vraag of de prijs überhaupt hoger kan, zo schrijft The Merkle. Zij verwachten een terugval naar de 0,005 dollar in de nabije toekomst.

Een gelijke pump was er eind 2018, toen de bytecoinprijs dra terugviel naar 0,002 cent. Volgens The Merkle is het zeer waarschijnlijk dat we ditmaal eenzelfde terugval gaan zien, hoewel het met de onvoorspelbare en unieke crypto’s nooit helemaal met zekerheid te zeggen valt.

Bronnen: The Merkle, Beste Bank, Stocks Gazette

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefDisclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!